歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (177) 請用自己作品說話

1001 回覆
3 Like 7 Dislike

非祭品
支molotow電鍍銀放得耐, 唔令, 然後search到DSPIAE電鍍, 平好多, 想淘, 但會唔會當油, 要特別倉? 定當筆, 唔洗擔心
Dspiae模倉咪有
唔該, 下次行會留意下

自己開埋個咁既濕鳩標題冇理由完全唔貼作品
新手作品傷眼注意
趕得切1001前整好
去老秋有乜野要朝聖?
剩係知顯眼個幾棟 咩animate 天國 mandrake唔識串
同埋 bandai namco好似開左棟新野...
有無咩壽屋直營店咁
有楝壽屋,不過唔止壽屋野買
KOTOBUKIYA 壽屋
+81 3-5298-6300
https://maps.app.goo.gl/ahxsQCFBf4z1a7bW7?g_st=ic
你去直接去壽屋秋葉原間野囉
volks有層賣工具幾齊
屌緊佢架M18 Hellcatdetails清嘅但分模線/毛邊/縮膠會多少少,fitting叫合格啦,有比option揀下款咁,好多accessories 木箱/ 彈箱/ 砲彈/ 背囊/ jerry can乜都有,
履帶抵讚拼裝式同rubber都有跟
不過有啲位說明書交代得唔係好清楚某啲細parts官網sample都冇裝
唔鍾意上網搵reference 睇嘅買孖星會開心啲
今次可以改fdx10a下面條樓梯
講返幾年前去老秋

果陣yen 無而家咁平,係果邊買模型平少少但係要考慮點樣拎返香港...

加上前一日已經去左台場當日理智線已經斷左所以最後只係買左一盒絕版既模型就算

工具就買左bmc 打磨砂紙,果陣香港未有。返到香港用完覺得好正都搵左陣先齊(而家fdx10a 好似有齊)

油同模型利器工具好齊,不過唔知可唔可以上飛機唔敢搏所以最後無買到

所以同好多香港買唔到既限定gaia 油擦身而過

基本上是但一間都幾層高,慢慢睇慢慢行都夠你玩幾日

去完老秋既感想係日本仔炒玩具模型仲狼過香港

果年我仲好天真以為可以係日本買到限定既忍衣忍者同弓兵

搵到一隻1400蚊HkD 一半2800蚊我都係當睇唔到算

好在果陣無發癲,唔係而家春袋都揼爆都似
手油?
手板又係肉
手背又係肉

半消
模型利器工具應該可以放寄艙行李
模型油屬易燃品,我諗應該無得搞喇

btw, 最近有條yt片介紹老秋有乜 figure/模型鋪行,我諗都可以參考下
https://youtu.be/m-WaotbKvxk
G frame 百式

模型油我上次係放喼
買咗好多Gaia鐵道油勁開心
模型油運得架咩

我覺得硝基油應該屬flammable paint
靠你幫手去影相了
只能偷雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞