歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (177) 請用自己作品說話

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
我到而家都唔係幾認到朱羅有幾多個人 係咪一個黑髮一個金髮? 定全部都係同一個人影分身
朱羅忍者(蒼衣)
朱羅弓兵(蒼衣)(櫻鬼)
朱羅九尾(火舞羅)
朱羅玉藻前

共8隻, 唔知有冇漏
佢地個世界觀入面佢地都係玩具黎,用黎好似徽章戰士咁拎黎對戰(仲係唔明可以自己google 武裝神姬)

弓兵又好忍者又好只係機體型號個名,唔係角色名黎。所以唔存在係咪同一人定分身呢樣野

你可以理解朱羅忍者、弓兵係基本型態

打後乜鳩都係強化版本,而"皇巫"就係"朱羅"既後繼機系列名
https://youtu.be/FiCfySTZaOs
唔洗滲啦,本身個輪廓就好立體
直頭靚到 有人誤以為係metal build version
巴打提提你,拎metal build 做定義模型呢個行為千奇唔好用落人地d 作品到 會比人問候既
係未因為砌模同成品模係有分門派?

不過我當時拎住張圖去現時點問一間鋪頭有冇得訂,佢答我依隻metal build 無得訂架啦 我搵返啲資料比佢睇,佢先信有隻咁既野
我想問 想改裝不可動模型做可動 隻腳大腿要挖洞
點先可以挖得岩SIZE
例如 我想大脾整個半圓比呢件 件用
挖半圓唔係好明可以點DIY
直接買呢類補品去改,好似好過自己挖喎
間廠好小作坊FEEL成件事其實都幾英國
比我諗得大盒,仲係香港時都係RX88見過佢啲大盒裝1/35坦克,有機會都屌盒試吓
https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235090868-cromwell-mkiv-mkvi-a1373-a1374-135/
好似真係唔差雖然TAMIYA豬肉在前手
但佢都有近年應有水平
咪搞咁多野 啪埋佢
頂多上個半光油或者光油就算
滲完線唔通用X20黎傷害個表面咩?
就算用AV油滲 好多位無做刻線加深咪又係一野抹走晒
想入手HG rose Gundam 但東京都唔覺有
你去駿河屋可能會有 不過會好貴
呢隻係魂限定 點會係出面咁易買到

又有排砌
Amazon買 平均$400 盒
可以去灣仔望望
因為mb其實噴得唔靚
有時大大粒水口係度
Mb水口唔磨,夾口唔整
有滲線冇陰影噴時厚薄不一
痴塵刮花起泡痴歪水貼呢啲平時用嚟詛咒1001唔開post既野佢樣樣有齊
我去睇完旺角睇完橫濱rx7800隻超合金都心大心細 諗緊買唔買好
好多sad位
邊間?
屌還屌買還買
冇時間噴同砌咪買
利申:買左
好似叫fdx10a
朋友乘10啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞