歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (177) 請用自己作品說話

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
我唔sick砌戰機(仲推隻空氣fix比我)
同埋係都可能整AV-8呢啲冷戰飛機
雖然Airfix都好多撚屌模
不過同長谷川作風有啲似, 即係除咗1/72喱啲細比例之外都唔係咁惡劣
尤其是Spitfire, 人哋國家代表喎, 我印象中連佢一向柒碌嘅1/72嗰隻都做得唔錯
睇下我頭先另外貼嗰條片designer interview, 句句肺腑之言
如果我唔係軸心撚, 我已經俾咗錢
不過估唔到咁快又出貨,果時聽人依啲限定要搶先有,依家咁快又再版 我以為好似metal build 果啲咁,出一兩轉就唔再出。
不過估唔到咁快又出貨,果時聽人依啲限定要搶先有,依家咁快又再版 我以為好似metal build 果啲咁,出一兩轉就唔再出。
我岩岩先問完
係咩都唔洗做,素組就得
對於呢啲特別finish嘅模型,其實我一直都有個疑問,就係會唔會好易中sad?
我試過砌過一隻BB戰士,裡面得一件電鍍件咁大把,偏偏就係花嘅,仲要花喺啲好顯眼嘅地方。
最後焗住洗Q晒佢啲電鍍色,自己再噴過。
究竟係純粹我黑仔吖?定只係SD條Line做得特別嗨吖?定還是所有特別finish嘅件都係好易出事呢?
我就曾經買過2隻MG版既,印象中係無發現咩問題。

不過你都幾勁,竟然可以洗晒再上色
如果係我,我諗除左認命,都唔知可以點做
第一次玩 成色3d print既件
想問下 覺得好污糟係咪同普通件一樣浸水就得
原來純粹我黑仔
洗油水 + 超聲波機震佢老味,無嘢係洗唔甩嘅
有時噴油炒咗車,或者搣遮蓋膠紙痴起埋底漆,要砍掉重練時,都係靠佢。
超聲波機平時仲可以用嚟洗下眼鏡。

進入直路
點污糟法 摸上手油淋淋咁定只係有塵 後者揾水,前者可能要浸酒精
有塵 有灰既感覺
無油淋淋應該揾水同洗潔精洗吓佢就ok
你整左幾耐,好似好耐之前已經聽你講整緊
舊作分享,Unicorn D水貼黃撚哂
真係好耐
隻野2022年頭買
年頭定年中開
中間走左去砌第二隻女
最近先執返d 爛尾黎搞
個個po都彩度高彩度高
邊隻想試
新手砌車

係咁磨,上完灰又磨

諗住好似真車咁,金屬紅再透明紅,不過av嘅metal medium + red 溝出嚟隻金屬紅已經唔似

上埋av隻candy red,屌你嗰效果都唔鳩明顯,第一眼同無噴無咩大分別

跟住就係壓軸嘅2k 光油噴罐,都唔平,仲要寫住開封48小時內用完佢,um…

效果的確好驚艷,難怪咁多人用
水油都有咁的效果?
枝2K唔係水油啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞