[NS/PC] Monster Hunter Rise:Sunbreak (140) 1001唔開post玩咩都中bug

1001 回覆
0 Like 5 Dislike
又係度鳩噏,邊有人講冇咩分別
又真
條柒頭係咪以為連擊1 2 3少一兩個lv冇乜分別
當正其他技都係冇乜分別
打完村怨虎已經出ED啦
係咪直衝sunbreak 唔洗理上位啲裝?
最近刷到粒石的起心肝試玩輕弩
無friend 玩弩所以想請教巴打們咁砌裝係咪已經夠打
唔夠位上裝填速度3同彈導強化(不過都係拉遠距離同上彈快啲)
武器係混鈍黑蝕嗰把
玩貫2速射?
你啲技已經算齊技
我就無用看破,用精神抖擻3
一般企遠射,用到耐力嘅機會比近戰少
除非你成場時間碌地多過射
連擊1-2就夠,唔使上到3
3嘅增幅唔算太高,不過你有個人選擇

我仲用緊爵銀,5粒彈,可以走射、走填
裝填速度睇你把弩(每把基本速度唔同)
一般上到速度為「最快」就得
唔使一定要裝填3
彈道强化我無落,配件揀長槍管就拉長咗距離

至於其他屬性弩、散射就留俾其他清啦
係呀玩貫2速射
裝填速度唔夠窿位依家速度係「普通」
希望身同手會洗到裝填擴充/速射強化+1窿
長槍管我試過裝完後座力3都有後座力所以用緊消音

Btw thanks 巴打
就係每次更新都有機會要重新刷過,例如就係啱先次更新先可以錬業鎧、奮鬥、異常強化

依家最優錬成應該係:
1.唔減技,就咁+3洞
2.唔減技,加1無珠專技+1洞
3.減1垃圾技,加1無珠專技+2洞
真係有,我件墮天頭就係減16防+3洞
墮天裝唔夠洞,最少要加2,唔加洞就係砌唔掂

121好似已經可以刷到EX8啲傀霞傀鋼出嚟
但要錬成剛心珠就要201
啱啱走去查一查天彗嘅肉質,屌你,原來怒時0屬傷
唔怪之得好似射邊都唔啱咁,射中手根部橙字先得80-90傷左右
筆記話全身25屬性,原因只係通常狀態先會係咁
呃鳩我攞把冰華弓去打咗幾場傀天彗
話就話傀異鍊成可以令到人冇得抄裝,人人自己砌,但經過啲大神幾個月時間去研究個機制,搞搞吓人人都係鍊返同一套校服出嚟,最多都係上落一兩個攻擊技

https://m.youtube.com/watch?v=CpSCyDl0bc8

例如弓裝,salad已經數埋大概要幾多粒琥珀可以砌到初級版(5千-1萬)、上級版(1萬-2萬)、地獄級(5萬粒)
MR110 克服霞
MR120 克服鋼
MR140 克服炎
MR160 克服天彗
上面4隻無緊急,直接出響6星任務表

傀異討究
Lv51 EX5
Lv71 EX6
Lv91 EX7
Lv111 EX8
上面係響討究會出嘅最低等級,出現條件係打低1級EX有低機會出,同級EX或者高一級EX都會出,EX8似乎低幾級都會出到

傀異任務
Lv81 EX5
Lv111 EX6
Lv181 EX7
Lv211 EX8
上面係你個人嘅傀異Lv到達之後就會出常駐普通傀異任務
其實我依家刷到212,15把弓都未傀異武器強化曬,仲差一半
凶重骨、凶重角、凶重殼多多都唔夠用
玩到破產
你地咩任刷錢
之前聽雙金獅
只玩近戰打得有d耐
有冇其他關穩d可以
掘礦快過刷任
除非你可以1-3分台
賣晒了一早
狂買新裝刷傀再升爆已經冇晒錢
掘礦又好撚悶
活動金獅任一場至少60-70萬
好多街場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞