一見連登吹奏星星師傅d片就嬲嬲地!

176 回覆
46 Like 398 Dislike
同樣道理
我比個專業廚房你
你都唔會變專業廚師架啦
人哋多人睇又可以唔抵得
你咪自己開返個channel 同佢打對台囉
男人老狗咁小家
同樣道理?點樣同樣法?
你又要用專業嘅口吻質疑佢d做法
但係其實你又根本就唔識
咁你講下有冇咩飲食channel 係做得好
介紹黎睇下
咁我都唔係淨係睇星星。
例如有時加牛油面撈我都未必真係會跟。但點處理肉類我都係跟佢學,我唔知岩唔岩啦,但煮出來好似都okay。
我自己覺得新手先會周圍search片睇,因為根本都完全冇概念。好似椒鹽豬扒,咁有d version係油炸,屋企鬼有咁多油咩,勁浪費,咪周圍搵下有冇非油炸版
我淨係覺得佢1)好重味 2)專家口敏 相比之下 我比較中意Ricky 師傅
ricky 教得真係幾好 有啲都比較少見既做法幾inspiring
不過星星就係出面茶記食嗰隻味
所以兩個都睇
同意佢真係幾重口味
“加返適量的油”
係咪香港正常番就會多左好多呢d痴線佬?
連登仔我以為佢會公開佢個除晃話佢會點樣一流手藝屌打星星師傅
點知唔好話片呀, 圖都無張呀屌你老母
所以連登仔咪鍾意星星
上面都已經唔少人出嚟話睇星星學煮餸
Ricky
呢個Ricky我見一鑊插一鑊,成日想上位做名廚,但係又唔見佢有乜猛料show出嚟,仲要次次教煮啲大眾平民嘢就話係特別版/住家版,永遠唔會好似星星咁認真教你行內真實做法係點

樓主我唔係吹奏星星唔好插我
自從我老母睇過越煮越柒之後
煮出黎好似豬潲咁,之後我幫佢block晒D乜鳩垃圾槍奴
果D乜鳩多師奶,重有個乜柒生醃矮仔(非南田)
唔係話好咗,最少係基本可以食得,冇左D濕鳩idea加落去
琴日睇佢教人煮乾燒伊麵 最尾+勁多水落去 屌你變左濕炒
跟 ricky 整個烤鷄,奄咗一晚去焗,咸到仆街,佢仲話可以奄兩三日
我懷疑佢係阿好嘅化身
香港正常番?
咁睇黎你係籃絲黎啦!
星星話自已黃架!你有無撐錯人?
樓主白卡
錦鯉而家又focus係星星條青奴度
唔使懷疑,懷疑是痛苦的,我的確係!咁你依家c服d未?
星星係確實唔多識教
貨又嚟嚟去去都係果幾味
但睇得星星都係為咗學果幾味茶記野啫
認真煮中餐西

廚房佬skill 未必實用
但至少work
學完擺起到啱用咪用囉
佢一大鑊油炸塊豬扒唔通真係炸咩

想煮牛扒果啲好心去睇番英文台啦
煮意粉咪睇番ricky 囉
再唔係詹姆士或者masa都ok
打漏字
認真煮中西餐唔會睇佢啦
煮意粉我唔識嘢都識睇Gennaro Contaldo, Vincenzo嗰啲啦點會睇詹姆士Ricky
專家口吻係因為佢以前係中菜師傳黎...
你鐘意啦
你都要諗下星星啲target audience 係咩類型先得架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞