一見連登吹奏星星師傅d片就嬲嬲地!

176 回覆
46 Like 398 Dislike
樓主: 我唔係黎反星星師傅!
成個po 樓主有九成都屌緊佢
不過老老實實 職人吹水開始無乜貨就真 成日番拍舊菜式
係呀~
開始無咩貨
所以宜家開始又多番d 食評影片
上次佢食壽司郎, 佢叫左幾樣野食, 壽司睇落OK, 係個茶碗蒸衰左啫, 佢成條片提住個蒸蛋唔得三四次。
都係睇番佢煮餸算。
樓主係唔係開完youtube channel
覺得自己係煮野食萬中無一既奇才
但唔夠星星師傅多人睇
好葡萄所以上連登出post
咁我又唔覺得係"屌緊佢",反而我係想做醜人黎提醒大家,香港有心有力有創意,教人煮野既,唔係得佢一個,唔該唔好咁天真肉麻去捧佢上天(我係因為同版另一個天真po“或定期PR團隊”..出既PO而有感,先會出呢個po平衡下)

呢個阿叔唔係有心教人煮野,一心係利用youtube運算方式去賺錢,熱門題材翻炒又翻炒,拿!佢呢d利用大數據規則去大包圍人人都做緊,好多又係呢類有少少煮野底既人都一樣做緊同樣既野,生意角度佢係無錯的!

但係"用家"中立觀眾黎講,佢真係好撚肉酸,由開始到依家,比較D片係完全無變過,都係求求其其用把口賣瓜讚甜HEA住拍HEA住賺,無變過,風格如一!
係啊!給你看透了!
所以我咪一直話「你可以話我係"針對"」佢,做youtuber目的係娛樂人地,算係娛樂圈黎,無貨就要退落黎,唔好阻住比你更有Heart既人....(佢已經搵唔少)
你係咪指講野好好笑,一句句朗誦果個阿叔?
連登嘅野唔使咁認真
呀豬呀狗都可以上黎屌
如果自己覺得煮得好食又學到野就ok
唔使理班自稱fresh grad 50k嘅網民
咁不如講吓你認為好嘅channel
都唔單止係連登既,世上好多事都係一樣!
不過多謝你編排我做fresh grad呢個新角!多謝!
跟佢煮過牛仔骨,羊腩煲,真心好食過出面。當然佢唔係樣樣精,好似佢教碗仔翅我就冇跟,因為無人會落紅蘿蔔絲。自己揀嚟睇lor.
烏烏
好!唔係條條片水準都會,你、我、他都話好!
我係唔會focus邊個channel,亦鼓勵大家唔好咁做,煮野係各師各法,取自己合適既去做,免強要我推............
之前已經講過...............好撚多次...................
屌你老母!知唔知?
你是對極的,100%認同你,這個po與你無關你可以出番去!
我係針對連登,果堆智障,係要將星星吹捧為香港廚神呢種手法看不過眼了罷!
同意佢好多廢話
所以佢個channel叫職人吹水

佢教既小技巧例如解凍、醃肉、出水、斬雞呢啲
對於入廚新手係好有用
呢啲野網上搵唔係冇,但就係太多資訊
佢講既係清楚易明易做

同意佢冇貨買係咁翻炒一啲熱門菜式
但有啲佢都真係有改整法/簡易版

調味就自己試左再調整啦,咸啲淡啲呢啲自己先知咩叫啱口味
但煮法果啲真係完全唔會覺得佢亂黎
以做左咁多年中菜廚房黎講亦算好企理
起碼會教清楚你分生熟砧版,啲野要點洗乾淨等

我唔係成日睇但突然想整某樣野睇一睇片真係清楚過睇五花八門既食譜好多

最後,樓主醒下啦,邊有咁多分身同打手
唔通訂佢同留言果啲全部佢分身同親戚咩
最多話你唔欣賞佢只係佢果套唔啱你
有咁多人讚即係啱某類人
正如個乜9越煮越好,連登仔貼晒佢煮埋啲離譜野
咪一樣多人subscribe多c9讚
百貨應百客姐
屌人老母,好叻叻呀,小學雞
Blocked
多謝你認真"冷靜"去回應我呢個po.......
你堆字總結意思係你"認同"佢既存在價值,我無反對的,由頭到尾都無,
對你黎講係價值,值得重視
但對我黎講唔係,我認為係基本要有要做到既事黎,係要有要求有進步的,唔係因為某年某月某日你教過我煎蛋好好味,我就捧你為神,對其他煎蛋更有效率更好味既人錯過晒....
你明唔明?
反Blocked
你咪當所謂捧佢既人係圍爐囉
你唔啱睇唔認同咪去睇你鍾意既
即係有人鍾意K-pop 有人鍾意日系
唔啱睇咪唔好睇,唔洗「睇唔過眼」人地有幾鍾意架
唔好9up
專業廚房,係唔會用下欄嘢黎處理食材
包括奄食物
廚房有個下欄桶專用黎回收
都係loop番幾層樓我講過既目的,係做醜人提醒世人
百貨應百客
你咩程度咪睇咩channel 囉
真係專業d既你又未必睇得明
星星呢d係新手級睇
咁佢屋企個廚房,又真係幾"專業"下囉.............

當然加埋佢"專業"既自誇就專上專了!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞