一見連登吹奏星星師傅d片就嬲嬲地!

176 回覆
46 Like 398 Dislike
網絡而家運作模式就係
一分功夫九分人力就會成功
啲人力亦唔需要什麼巨大資源
唔係點會網絡四圍搵錢嘅都係越低能越成功
其實如果有"辦法"幫千年殭屍肉起死回生,變為佳肴都係一種大絕黎!
可惜無論係黎自邊到,係咪急凍、解凍、又急凍無限loop既神奇肉,佢都係一樣煮法!
所以有時見好多比佢更有心有料、有熱情既KOL,D片得果幾百幾千view、YOUITUBE搵乜柒炒粉麵飯既野,都有佢排頭幾位,就算唔subs佢,都成鳩日彈出黎.....
佢唔係唔識"煮野",只係我認為唔值得大家吹捧佢係囉!佢真係鳩HEA又一集架咋....
你比youtube focus左你去佢身上,同埋你想跟既想學既,都係炒粉麵果類,佢呢堆片係海量,同埋早期小香港人專攻呢類片
佢的確好啱新手入門 其他好少會咁details
仲有淘寶代言人
條友連抽酒煙機都淘
咁冇架喎....
我真係想煮炒粉面嘛....lol
即係我想煮黑椒雞扒,我都係search黑椒雞扒,然後睇下邊段片岩自己的姐......咁我覺得佢係真係唔錯。

咁可能專業果d覺得佢唔掂啦,我唔知。我就煮食白痴,但佢d片有d我都跟到。
撐多D.....會有bonus
連登仔
個人意見only。
咁你整呢d煮食片,唔通比廚睇咩。梗係比我呢d星斗小巿民學下自己煮野架啦。咁邊樣易入口就睇邊樣架啦
愈紅愈反 又中
比升斗市民睇?咁就真係唔知點解你要咁樣為委屈自己囉…
講香港語既例如、Kit Mak / 梁芷靈 ....
唔可以話"反"佢,只係想大家知道有其他選擇,唔一定打,乾炒牛河幾隻字,就1.2.3.4.5位置都比佢霸占晒(因為佢真係鳩hea幾個月又番兜一樣既炒粉面題材)
咁你所講既有"本事"都係後期野"收鑊,唔係本身有"本事"既人,再去證明鳩出片證明自已有"本事".....
接唔到就爆句on9打完場?你睇番自已答咩先啦不如......阿分身!
同埋唔好夾硬標簽我要"反"佢!我係想大家睇學煮一樣野,落手煮之前,參考多幾個唔同人既做法,而唔係比一個不斷煮同一樣既野,既人去刷大數據霸頭位既阿叔玩晒
其實佢冇話自己教得好
佢只係分享返佢做中廚點整就教返出嚟咁
不嬲啲中廚煮法個個都唔一樣
煮埋一碟 啲份量又適中
你係睇佢做reference
跟足唔鐘意咪自己fine tune
煮野食不嬲冇話最好 只係岩唔岩自己口味
同意巴打你話星星只係一般茶記level,但係你都唔好擰寶寶G味館同上面呢堆業餘嘅YTber嚟同佢比丫咁顯得你講嘅嘢好冇說服力
寶寶G味館我係欣賞佢係資源不足,同埋無專業工具情況下都可以做到想做既菜,同埋我最欣賞佢教人整蘿蔔糕唔使記份量,只需要用一樣既兜去按比例放水放蘿蔔(市面上十個有九個人教都係同你講落幾多水幾多粉,但無人考慮過蘿蔔條條唔同,出水都唔同),好多時入門既都係衰係呢到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞