一見連登吹奏星星師傅d片就嬲嬲地!

176 回覆
46 Like 398 Dislike
你覺得自己係邊個
看得自己那麼高
如果世事好似你講咁簡單既,我就純推我心儀既channel好啦!無需要燒到連登堆星星死忠,無效果囉!
再講,我係希望大家煮野參考前,睇唔同人教既方法先落手去整,而唔係煲死一個棒佢上天,乾炒牛河全部都係呢位阿叔!
佢自己都講過3,4分鐘既片一定多人睇過宜家咁長既片

佢鐘意拍長片detail又有人睇你吹佢唔漲
咁好多都好過佢,係咪條條都po?
我又唔係有利益關係,我點樣抬高自己?
事實唔岩聽就有陰謀?
佢係不斷重複煮多人睇既熱門炒粉面,重複又重複去出片,一條打開左就千千萬萬後面跟住黎.......一切都係萬惡的youtube搞的鬼!
佢又唔肯推幾條片比大家開下眼界,一味屌人唔得
你講蘿蔔糕咁我就放條烏烏嘅片俾你參考,我今年嘅蘿蔔糕就係試咗跟佢條方,效果都相當唔錯,相比寶寶做嗰啲睇樣都feel到好垃圾囉
自己做最起碼嘅要求係唔好差過街買,唔係點解要自己整
https://youtu.be/B_0ufsgkL7o

https://youtu.be/tJITuWBV1AU
先多謝你推薦我睇烏烏呢個channel,印像中都有睇過,係做得唔錯既....
但我想講番,我推寶寶channel係欣賞某d細節位,同埋係街出面忽然要答有咩channel要推就只諗到佢(因為琴日岩岩開過佢條片).....再加上講好多次,我煮同一樣野之前,係會睇唔同人既做法,先再落手去煮...

唔明點解d人係要將一個無親無故、義無反悔推人上神壇,有人質疑就跳出黎吠.....都唔知為乜?
可唔可以推薦另一個頻道
Who?
真係屌你老母講極都係唔撚明,跟你老母咩!
咁撚萌塞、真係唔爆粗口唔撚得......
車, 邊個d料買到,同易跟就跟邊個架啦

我都唔係全部野食都跟佢,只不過我睇幾個,我跟佢煮的機會會多d咁解
肥媽好睇好多
做乜9 大把餐廳係用西芹 甘荀 洋蔥去醃肉
乜9刨完皮既下欄野 人地係專登入貨黎醃肉
Ching盲反都唔好9up先
你係認真的嗎....?
我..笑撚左.............囉!
你講總廚大量生產(例如大快活大家樂)的確係有可能買批梳菜番黎單一目的,就係為左奄雞肶!但....係大量,大量啊!即係幾十間分店一日賣上千上萬隻果種,淨係講一間茶記,除非生意好到賣成千隻以上(9up星星最常懷念既年代),就會咁做法.......
但.............
我屌你老母依家係教緊人煮住家菜啊碌鳩!住家菜啊!係屋企煮完自己食果種啊天才!
算喇!你準備好,再入過黎啦!
其實鍾意咪睇囉,唔鍾意咪唔睇,佢咁多人睇即係多人鍾意睇

我自己有睇佢,某D例如炒粉麵真係覺得OK,不過調味我會自己控制份量。
你自己笑9人話人地專業廚房用d餸頭餸尾醃肉
人地係用下欄野,即係刨完d皮、菜頭菜尾去奄架大佬
我只係指出你呢句野只係顯出你無知
自己柒左就係度兜住家菜唔會咁做人地一開頭就講明左呢個係當年美心個食譜 咁唔係家常菜既用料有咩問題

不過算啦 睇你打字都似白卡
你係認真的嗎....?
我..笑撚左.............囉!
其實如果你係家庭式,整一兩隻炸雞肶,你叫人買幾廿蚊蔬菜返黎,單一目的用途就係用黎切鳩晒佢奄一兩隻雞肶,係咪唔識教人?唔識轉彎?
扮專家老屎忽,用"業內"(佢最鐘意拋呢個名詞)
用商業生產既思維去教家庭餸菜做法?
同埋用蔬菜去奄肉唔係呢個阿叔發明,係西餐奄肉其中方法黎,人地一般家庭唔係大量既都係用菜頭菜尾去奄,切左落黎其他既有其他菜既用途,係唔會浪費....我係講緊用同一樣材料野喎...
重點!聽住啊分身!係重點啊!
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.

.
.
.
.
.

佢真係唔撚識教人煮野............囉!完!
你張白卡係咪包埋讀寫障礙
人地咪寫撚左係有人分享當年美心個菜譜比佢 咁一定係商業生產既用料
你覺得佢唔好既咪推介下其他人 你覺得邊個好睇有用既咪得
點解你明明係白卡又要免強人地係你同類?
我已補充過好多次我呢個po用意,你跳過唔理,要我下下接你新招?

你好悶,完了!
跟過佢煮好多野真係幾好食

但係調味成日口講同字幕唔同又真係幾戇鳩下
跟佢=好食
我唔反對!
但係咪唔跟佢=唔好食?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞