直擊持牌食店售M肉、G肉 化驗證為貓狗基因

341 回覆
63 Like 334 Dislike
無人有時間同你拗食狗肉啱唔啱,你可以去大球場開個狗肉煲來食
有咩好點解?點解你生而為香港人,有啲就生而為捱一世苦嘅落後非洲國家人?

有咩雙重標準?人類歷史文化一早分好咩動物有咩用途,食貓狗就係得亞洲一部分國家先會,點解我要接受?咪撚同我泥漿摔角
係, 釋法都係同你講法律點解啱而唔係條文詳細點實行
成個機構都唔撚講吓啲條文點解咁立, 啲弱智點撚樣知呀
好多人食

好多支那人食啱啊 香港人唔食的
因為貓狗同其他動物唔同
可以幫到手
而家咪就係問緊點解食狗唔得但食豬食牛得囉
你唔想拗又淨係識守條文唔會分對錯咪死返出去做個藍尸
淨係屌人點解唔守法囉
美麗新港,唔出奇呀
龍虎鳳即係……?
蛇貓雞
仲有冇得食
國安會唔會拉記者?伍淑娟做主控告01記者?
食環署在夢中查案,無發現唔出奇呀

新玉林市
你係度問都無用,呢度唔係立法機構,無人有義務同你解釋,你不滿法例可以去抗爭,不過會犯國安法,由頭到尾我無評論對與錯,你可以自由選擇。
第一, 唔好take everything for granted, 世界係咁運作唔代表咁嘅方式運作係無問題

第二, 文化都有得分好壞, 食人族都有食人文化, 唔通又唔需要judge?
以前對婦女紮腳都係文化, 咁點解要取消?

即係如果你老母生喺印度俾人強姦而生出你呢個弱智仔, 所以一切就合情合理無問題?

吓? 而家咪就係你呢啲弱智喺度笑人問點解貓狗唔食得但豬牛食得
背後意思咪就係你哋對呢兩類動物有唔同標準囉
所以我咪問清楚你, 你點樣區分咩係寵物、咩係食物囉

咁又係, 你都用謬誤去理解世界, 又點會肯同人討論咩係啱咩係錯
你個腦就真係泥漿啦
廣西猛人
36煲 神仙都企唔穩
想當年喺大陸食 正到
仲有,歐美至少都會有諗點改善畜牧環境,待遇,支那咁多年嚟有冇?想平反食貓狗又唔見啲貓場狗場可以乾淨少少,屠宰方法有冇文明少少?一路都冇,淨係得你依啲得個講字
得啦藍尸 走啦唔好自暴其短出嚟獻醜
問你係咪法律等於對錯, 你就不停loop話叫人去問立法嗰條友法律背後因咩價值
即係有人問你1+1係咪等於2, 你就不停loop叫人去問發明數學嗰條友
屌 正呀
狗係要黎食同看門口
香港班傻鳩當佢地仔咁湊
痴撚線

我諗都係呢d論點
1.人同寵物倫理
2.肉無合法機構監管控制
點解係記者去放蛇,唔係警察去放蛇
原來都判得幾輕,但講句口號就三年起標.
咁咪只係matter of degree咁講盡量人道啲, 唔好傷害咁多動物
係咪即係養殖場靚就可以食貓食狗?

啲雞嘅養殖場為咗養肥啲雞, 雞重到連自己隻腳都支撐唔到啦
紀錄片有齊哂, 你唔去反食雞?

雙重標準
素食撚至少都言行一致, 唔似你呢啲懶醒嘅偽君子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞