麵包仔追悼會之多倫多生活討論區 56

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
我覺得你講果啲喺多倫多唔work
2.有人會咁做都唔多囉
3.嚟度啲人係多啲講sorry但你係咪都講嘅話咪比人當你鵪鶉咁蝦
全部都唔洗咁
1.呢邊d lift 禁關門掣係會快d 關既
通常入lift 見到有人拎住野就多口問下佢幾樓 出入門口見到有人咪幫手hold 下門咁
我覺得睇地方,我公司部lift禁唔禁都冇分別,等佢閂門等成分鐘
有無人住condo都係今日屋企地板滲水洗唔洗同landlord講聲?
冇電唔一定冇熱水wo 你有冇開黎試下
Eaton附近係咪有巡遊好嘈
大癲
有無得去d fd嘅會所沖下
無咁誇張
you live in a condo?
Take pictures/video
mark down the date
let Landlord knows
Otherwise you may be held responsible for damages when you want to move.
想知Toronto 渣車d人讓唔讓人
睇地區
toronto downtown - no
Downtown係香港既感覺
我呢頭9成都讓

都係去tnt 果d
d黃種人通常都唔讓

想知Toronto 係咪差唔多
黃種人多數都係唔讓
尤其係揸bba 嗰堆
班撚樣都幾癲
係tnt入面又係橫沖直撞

呀 一去鬼佬超市loblaws 果d 又唔見佢地係咁
我自已個人覺得
dt-同香港差唔多
north york/scarborough- 普遍都守規距同肯讓 超速唔多唔會cut黎cut去
durham/york region- 打燈其實都唔推你 我當係有讓 同上
除左部分黃種人會唔讓甚至推鳩你markham特別多RH少D
brampton - D人唔識渣車 下下踩到地板又唔識讓 cut線又唔望多秒先cut 我係盲點佢會直接撞埋黎
密市/vaughan- 好過brampton少少
anypoint further from GTA- 全部都好好禮貌 我渣得快反而係 rude driver

簡單黎講 學bob叔話齋
愈遠城市就愈禮貌
次次停車場爭位都係D華人場 朗豪坊/時代廣場個的
costco排緊車位又係會直接攝入去
望親都係華人
7度以上已經叫你換
14度咪好腍
屋企停電唔想返去住 dt 一個人有咩做?
去the bentway溜冰
正到癲
開5點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞