麵包仔追悼會之多倫多生活討論區 56

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
好認同 真係無心留嘅 何必點解唔宜家走
生活係一個唔鍾意嘅地方 何必咁辛苦
想問下有冇Ching讀緊 u of t,假設我係senior報咗 英文 數學 Chem bio calculus 同accounting,而我想報既科只係需要頭個五樣,咁佢地會唔會睇埋我 accounting 既 avg
為多本護照之麻
老左又個個月有錢拎

計到盡
老左再過嚟
老左先又嚟一round移民
講真咁辛苦為乜
多數都係sunk cost同面子問題 不過我同意唔鍾意要盡早斬纜好過啦
我又未偉大到會為加拿大政府諗 大家都係各取所需
叫班人ff少陣 交得個幾年稅拎得幾多錢
加拿大 high school?
加拿大 high school?
ys
我印象中唔係睇Top 6 平均分咩?
我父母嗰代 唔知點解好多人喺加拿大留學somehow都入埋籍先返香港 當然亦有一直留低落地生根
返咗香港嗰啲 佢地嘅下一代雖然有部分返加拿大讀書 但都冇幾多個留低發展
不過都見過有例外嘅
仆街了,仲諗住可以揀個簡單 u course hea讀然之後留兩堂period
咁搞法第6個應該會讀個 open course 就算,唔該晒Ching
呢間係咪以前開係Times square 附近個間
睇top 6連pre requisite
咁你果6科讀好啲啦
open唔肯定計唔計
我果陣一定要U科先計喎
我記得好似都係,或者可以考慮讀Night School 好簡單
John Tory收皮
快到咁
最簡單係summer school
雞精班得黎通常啲老師都俾分好鬆手
不過最正係用中文班黎拉高分,U course仲要係香港中二三既程度
affair呢啲咁難搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞