麵包仔追悼會之多倫多生活討論區 56

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
Riverdale ,哪有錢
DT
依d野有客觀指引可以上網搵下
pr前係加拿大既日子可以計50%
同埋都唔差在個幾星期啦
無理由為左個幾星期依幾年完全唔去旅行架嘛除非你係想拎完立即返香港,如果唔係你留係加拿大,都係早幾星期同遲幾星期入籍既分別
已有4年full license
唔識講
女人渣車我理解唔到
其實網上有calculator計
加拿大多白人 你黎到就唔會咁諗
車到山前必有路,唔撚駛驚嘅
白人就嚟變少數民族
Brampton
咁都係搵d 小區慢慢行下先,車速得40km 好控制d
主要都係你個面唔係師傅車,無break可以停
多印度人,學溝印度妹
佢地多得黎係鍾意蜂擁而出
芝麻人鍾意一家大細 印仔就成村人咁出黎
不過除咗有時唔get佢地啲英文之外 冇咩特別唔鍾意佢哋嘅地方 有啲仲好好禮貌
以前有六條線, 依家? 點會唔塞到癲吖
醉酒佬/公屋區
要做一個大城市做好public transport 係必須
Spadina又好King又好方向係完全無錯
係唔明點解有dedicated right of way班次都可以咁唔穩定
都有好多分區。東北邊就好啲掛。
紐約夠大喇, 又唔見攪到淨返單線行車或者成條街都唔准行車㗎
我覺得sheppard到steeles範圍內都幾好
又多華超 又亞洲野食
阿差區會差啲
師兄係cbc?
sheppard到steeles are parallel, both are east west .
You have to mention the North South street to make it an area.
Victoria Park to McCowan generally?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞