區諾軒本來好地地喺日本讀緊博士,走返嚟香港畀人拉,而家做埋污點證人係咪戇撚鳩

338 回覆
1852 Like 47 Dislike
#民主派47人初選案 昨天在高等法院(移師西九龍裁判法院)正式開審,由被告答辯拉起序幕。各被告答辯方式有別,其中認罪的 #伍健偉 說:「法官閣下,我 #顛覆國家政權未成功,我認罪。」庭上又透露,被告 #區諾軒、林景楠、鍾錦麟及趙家賢將為控方作證,有辯方大狀形容,區諾軒「#幾乎就所有事情作供」。

你睇完未??? 想問下依家屌得未?
連登係咁樣㗎啦

對人不對事

同樣嘅事情出自我把口就變成五毛熱狗分化撚

出自某啲有頭有面嘅黃絲k.o.l. 就變成箴言,所言甚是,見解獨到
佢唔返黎咪又俾人屌佢唔返
香港人乜都屌架啦
仲理所謂「民意」先係on9囉
認真冇乜人屌佢唔返嚟

極少數鍾意冷嘲熱諷刷存在感嘅撚樣可能會

但係主流意見畀人通緝都係唔好返香港㗎喇

問題佢而家唔係返唔返香港,佢係講到明寧願返香港坐監都唔要流亡結果轉過頭走去篤灰呢下先戇鳩
佢至少講得出做得到 唔似啲仆街轉做證人
因為唔篤要坐10年
咁點解要返嚟
而家人地做左控方重點證人呀,所有野都有作供
你覺得佢如果唔係隊到人點會俾佢做呀?

師兄我真係覺得你可能有智力問題,真心勸你驗驗腦驚你第時俾人呃
話佢戇鳩係溫和評價
篤灰自古以來都係賤格仆街冚家剷所為
你幾時先肯面對無任何被告屌佢呢個現實
Diu 當初可以唔返黎 返黎就講到大仁大義 呃光環
其實係….宜家仲叫人諒解。
仆街 形容是否更貼切?
他在信中勸被告如認為「布得打」,可考慮認罪,認為愈多人落口供,是最恰當的處理方法。

他表示,雖然要法庭接納就要無可避免將所知實情道出,但不誇張、講事實,公允待人,才對得起同案、對得起歷史考驗。

他又指,自己寧願用較合作方式,讓事件早日落幕,認為抗爭思維在此刻無意義。他表示,「民主運動是為了人民幸福,而不是沒有未來的玉石俱焚」。

喂柒頭 睇到未阿
推下先
人睇唔到㗎喇,等於當年一句屈鳩刺殺何君堯嘅董手足係鬼嗰啲撚樣一樣唔會出嚟道歉認錯
呢個真,所以都好想睇佢同趙份供詞爭幾遠
未知佢會供啲乜,暫時只能覺得佢柒
正一仆街篤灰狗
樓上仲有啲傻仔幫佢兜
自己扮大義凜然咁申請返黎坐, 然後轉個頭一個屈尾十篤晒全部人出嚟, 兜撚咩
畀人拉咗籠中鳥篤灰都叫做理解

冇事喺日本飛返嚟搏拉,然後再篤灰,真係聽都未聽過
可能港共搵過佢屋企人傾計?
民主黨
__香港
連登好得意

自己鍾意嘅kol或者民主偶像做再錯嘅嘢都會幫對方搵藉口

自己唔鍾意嘅對象例如熱狗,國安直頭上門攞電腦取證都話係做戲配合

射撚滿畀人告埋暴動分分鐘坐五六年都係做戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞