網上申請特區護照真係好撚嘥時間

606 回覆
239 Like 32 Dislike
想問下 如果冇網上登記過
直接去walk in自助機 大約要幾多日先拎到passport?
我都係比完錢就彈咗去系統繁忙 知唔知佢係有無收到申請
可唔可以講下你係邊日交同邊日收到email因為我係星期日凌晨交
Walk in 有冇得搞埋影相?
定係自己去第度影左先去?
原來上網申請完交埋相扣埋數都未必得?好柒煩
星期一交
星期四收到email
現場都有嗰啲自助影相機
不過walk in 條隊本身都長你仲要排多部機影相應該好嘥時間
影咗相先去會穩陣啲
自助服務站包埋影相 唔洗另外排
但我連續交左3~4次
佢係每次都有話你重複申請定點?
好似填到第三次申請佢先話我已經交過錢
但我第四次再申請佢又冇返呢個通知
幾年前就賣晒廣告plan好晒添
但佢得閒又話疫情關門唔做
得閒又開下門做半日咁
又亂又慢都唔知佢想點
等佢穩定晒先再搞都好合理
上年賣行廣告已經全開啦
失敗者搵借口
屌 諗住上網搞完實冇死
幾日後send email 黎話張相唔合規格 叫我重新upload
入左佢俾條link 又話error 話我本身已經upload 左張相
打電話去問永遠話線路繁忙 搵唔到真人聽
Send email 問又話轉介左相關部門處理 等陣4日都冇消息
點解可以咁撚廢
上個月17號網上申請 到宜家都未有email
係咪應該直接去入境處申請
星期二網上交 剛剛收到email 明日去walkin拎得唔得 見email話13/3-5月內拎
死傻閪懶醒自己係屋企影
下年先去旅行啦柒頭
我都係自己影,影完將個background 轉白色同拉返啱個size
幾時有話係屋企自己影
落去街鋪影證件相再scan 返落電腦架
大家有冇試過出咗領證通知書之後,先至出通知叫你補相/補交資料?

喺網上遞咗表之後,收到通知話我幅相fail要補交,於是網上補交
補交完之後隔一個星期,就出咗領證通知書
但係收到領證通知書之後一兩日,又收到通知話又我幅相fail要再補交

但係收到第二次補相通知之後,喺網上補交資料嗰度入返自己申請編號,都係話我已補交資料
再者,去到網上預約領證嗰度入返自己個申請編號,都仲有得揀time slot去攞證
想問你係星期二幾點交
我星期二晚十點交 見佢話3個工作天 但今日都仲未有任何消息
諗緊聽日好唔好直接walk in去問
用佢d死人機實無死,係排撚到你仆街咁解
平日8半去排差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞