網上申請特區護照真係好撚嘥時間

606 回覆
239 Like 32 Dislike
walkin取證有排你等, 因為真係WALKIN 條隊
如無意外應該收左3次錢,入境處會安排退兩次款
多謝回覆

咁我個申請係咪已經算成功等佢email 通知就得?

因為我仲未去到佢俾檔案編號個page

但再申請佢就話我 "你已遞交一個相同的申請,該申
請已成功付款。"

Dklm 啲hotline 冇一個打得通想問都問唔到
你係成功畀錢同交申請,唔代表你張相ok或文件齊。留意電郵信箱(包括垃圾郵件)。

佢地班人做到冧哂檔,你唔好旨意佢地有時間覆你
thanks 巴打

我只要知道佢地有收到我嘅申請就ok

個系統真係好L 垃圾
佢地日日一路做一路鬧個系統廢,我都聽唔少
係 可以walk in 但你唔知要等幾耐
0930前拎埋證走得?
每日有限籌?但小朋友下午先得閒去拎
現場拎證係續證定新證?
之前上網搞,最後俾錢個位hang左,打上去問話好多人都係咁,叫我去自助機搞仲方便
我屋企人琴日已經拎左 應該純粹係郵政問題

有得book證個畫面上面係已經有最早領證日期
點解唔等如已經印起?
2個系統黎,冇必然關係
屌早知排自助機

我上星期一網上整完,冇任何電郵通知得唔得
都唔知申請成唔成功,宜家都唔知點好
師兄想問下係咪8個工作天?
同埋係咪網上申請完一路冇通知,直接收通知書?
仲有收到通知書係咪即刻可以去拎護照
唔該

我20號網上交 今日仲係乜通知都冇
星期二夜晚11點交
交完無email
星期五朝早收到email有通知書3月頭拎
感謝回覆
即係有通知書仲要等一個禮拜咁上下先拎得?

咁搞法3月中我都未必搞掂 仲諗住走轉台灣
大約要等個幾星期連星期六日
Thx

再收唔到通知踩上去自助算
收到通知書之後第二日就應該已經有得攞
我通知書寫3月8號,琴日直接去尖沙咀Walk-in拎咗走 連埋排隊45分鐘內搞掂
想幫個囡 (兩歲半)整特區護照,想問下可唔可以去灣仔walkin整,攞果時去尖沙咀攞?
Thx師兄
今日仲未有通知
我等左成個星期都無,錢又扣左
聽日去排自助算
我都諗緊,聽日睇下有冇
一陣重覆整完唔知會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞