網上申請特區護照真係好撚嘥時間

606 回覆
239 Like 32 Dislike
2號整,依家都未收到email,上網查個進度話領證期限6/4先開始有無搞成個月先拎得咁誇張?
邊度可以查到進度?
我淨係搵到查詢交易詳情/付款狀況
我直接去預約個到睇
成個幾星期都未收到領證通知書
但個預約領證system已經有得預約
係咪可以照預約去拎
已講過,兩個系統黎。有得預約唔代表有得拎
原來是咁~
咁佢預約系統個領證期限係純粹for預約?收到信walk-in可以再早啲?
預約係等你唔駛係現場等咁耐,walk in係現場等既時間會耐啲,但實會畀埋你
因為我依家未收到email,我先上預約網睇下,點知入到去見到6號先拎得,4月頭要去旅行整唔切,所以先想知佢預約個領證日後係純粹for預約,定係我walk-in可以早過6號拎
當初買到機票?
如果你冇收到領證通知書,最好就親身去問下 (電郵或電話都9成冇人會得閒覆你)。

如果冇收過,你預約到領證都冇用,可能根本都未做你申請,或者根本冇收過你申請,或者通知過你補過張新相但你冇為意

有領證通知書,又冇彈弓手叫你再交相,就可以係佢寫果個時限內walk in去拎
網上整完俾完錢,但又冇收到電郵確認申請編號?定係要等下?
點樣拎到申請編號去查詢進度?
係冇,等五個工作日有電郵同你講有得攞
我星期四申請,昨天收到email拎喎
但奇怪我我同日有另一個較早申請,仲未有消息
8點去到尖沙咀都滿哂即日籌
咁多柒頭而家先搞
我拎證個日去現場見到自助機都排到2046
唔應該咁講,冇用申請嚟做乜?如果係拎嚟book機票或者畀機場保安睇下幾時申請都得
尋晚係online 搞左成個鐘先入到
想知有無得check 申請進度
2號搞,琴日收到email叫我補相,屌
啱啱去排隊交埋相,話21號拎得,好耐都未收到email既建議去counter問,未搞既真係去現場排機好過
補交左相1個月都冇任何回覆
電話email都打唔到
係唔係要直接去counter問
9點一開門去到只係問野會唔會排好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞