網上申請特區護照真係好撚嘥時間

606 回覆
239 Like 32 Dislike
現場排機出左飛仔話星期五有得拎
係咪星期五walkin番去就真係有
想買定機票但淆底
跪求有經驗巴打解答
有冇人知郵寄個d可以邊到問?
各位想順利睇清楚相片要求,個人嚟講用iPhone 影再將個背景整到白色,小畫家教resolution,冇彈返轉頭要補交相

整白背景
https://bit.ly/3l3Ts7h
我現場補相,佢同我講21號拎得,但唔會email,無信通知,21號直接去拎就得,唔知寄相係咩程序
我係email補相 照計都比返個email嚟啦
你係排counter補相?多唔多人
你幾耐無出國?

你無特區有權唔比你買機票

因為Bno 係香港係無效證件
似係你無出國喎

依兩年無數人用BNO 照常出入境

只係過香港閘口要行人手通道用HKID
我尖沙咀做,唔多,排詢問處個行好快搞掂。
急既話現場搞啦,可能佢地都搞唔切email個d
如果喺外國唔見咗身份證要返香港咪好麻煩
Cx講左唔比喎

咁我可能未搭其他airline 所以唔知
師兄,你成個星期係咪7個工作天先有通知? 我都懷疑我張相fail,但又冇通知冇盛,計返今日應該第6個工作天,我有朋友遲過我申請,都收到通知話有得拎。入境處電話又唔聽,電郵又鳩覆。

你要補交相,之後交完又等幾耐,洗唔洗再比錢,唔該哂🙏🏻
一早都知佢開關啦,仲唔申請
想問呢,我3號搞,又係乜都收唔到,我諗我今日會收email,想問下封email你係咪叫你去現場影相? 定有個位再叫你upload張相?
講出黎有冇覺得自己on9?
利申 地勤
如果撳咗用機攞 去到等都唔使等
不過唔係間間有機
唔知你就咪撚大聲夾惡出黎柒啦
封email叫我寄,無得網上整。之前網上整都咁耐,寄真係睬佢都有味建議急既直接去現場整
我自己係本身有證件相,亦都符合哂佢d要求,唔知點解就係唔得,所以去到直接交相就搞掂
無相既話現場影都應該得,不過唔知係免費定要俾錢個隻
1號喺自助機申請,到依家都仲未收到email拎得月尾飛,唔會成個月都拎唔到掛
自助機出飛仔架喎,張飛仔有寫拎得既日期
想問你幾點去補交相架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞