森美又趕走人? Marco將會離開早霸王

646 回覆
29 Like 157 Dislike
1月6 寶寶很苦
其實我都唔討厭Is a 反。
其實只係好多人唔明個原理,
唔知佢哋做緊乜,所以先話悶。

好多師奶以為調轉唱"早霸王"係"王霸早",
以為係每隻字調轉......

其實係要將每句+個字嘅聲母、韻腹、韻尾調轉
早,聲母係z,韻腹係ou,冇韻尾
霸,聲母係b,韻腹係aa,冇韻尾
王,聲母係w,韻腹係o,韻尾ng
早霸王係z-ou-b-aa-w-o-ng
調轉即係ng-o-w-aa-b-ou-z
聽Is A 反個jingle時都會聽到小儀講ngowaabouz
唱齊所有音節嘅話,調返轉就會變返zoubaawong(早霸王)。

個遊戲就係要考主持人有冇唱齊調轉咗嘅音節。
如果明佢哋做緊咩,應該會冇咁悶。

而家最頂唔順係森美成撚日子喉仙子,
把聲尖撚到刺耳,一次半次就話好笑,
次次都係咁真係趕客。
其實佢把聲真係好聽嘅
但組織能力同表達能力都係弱智級水準
而家係咪叫青黃不接,新一代除咗呀寧仲有邊個可以獨當一面?
阿正?
太嘈
成個健吾咁
又chok聲作狀喎

咁只係你唔鍾意啫
完全唔掂,成日喺度扮有深度
牙0都回緊塘啦oscar仲好過佢
而家聽返先thx
佢老母後生扮學生妹個陣已經師奶樣
係呢個
我都唔明點解成日有人屌森美霸道

人地合作個style就係咁呀嘛

咪後我又唔信係咁,同埋佢地自己應該都有共識,做節目係咁
一段時間之前傑豬+阿強+迪偉個節目鳩得嚟好好笑
依家無咗
但小儀係晚吹都講過初頭森美抑鬱既時候,佢受得都甘
當時應該唔係節目效果
但近年可能就係
之後好似去咗a music到做
應該命中注定嫁喇
但阿婆個角色跳左去佢地網台個節目
我諗呢度有聽過嘅都知佢哋玩緊啲咩
問題係呢半個鐘完全係冇內容可言
我段嘢都有講係啲師奶唔明,
唔係講緊連登仔

之前佢哋話聽眾唔明,
所以先重新錄過jingle講解。

再過多排森美先再話佢老豆唔明,
扮唔再玩其實陰啲陰啲繼續擺喺度。
岩岩重聽果集 笑到仆街

大哥、Marco 你好!
問題就係知佢哋玩乜都係悶
我唔係個個禮拜有聽都記得森美佢哋講過兩三次玩埋呢兩個禮拜就唔玩
姐係幾時走?得佢肯頂撞下森美ja wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞