森美又趕走人? Marco將會離開早霸王

646 回覆
29 Like 157 Dislike
長毛=Jacky
沙聲人=邊境人=豪子
社會係咁運作
你返工有下屬咪又係塞哂啲屎比佢食
諗起第一次Marco暫代小儀做早霸王,好似係mean Monday
講起佢個fd去睇醫生(肛門科),然後叫森美做個圓圈手勢扮肛門。
Marco想扮醫生篤落去,森美係咁縮,又係咁嗌唔好,僵持咗幾分鐘。
嗰集喺公司笑到停唔到
小儀其實好醒
知道邊啲位要做下把位
邊啲位要和認森美帶動個氣氛
但佢唔會搶你啲野黎做
公司多啲依啲同事不知幾好
傑溝女有一手 可以拖住個有錢女咁耐
但係常識上佢連marco都不如
轉數快到癲
寶寶很苦無啦啦扮大家樂叫咪講蘿蔔糕沽清
係街大笑到傻左

有時奴撈頂唔順jacky
老爺幫幫手轉個話題又係好舒服
係囉,佢地私底下成日去玩喎,點會唔FD
但佢真係乾塘,佢開始接唔住森美嘅話題,同埋佢俾森美話其實都唔係無原因,佢講唔明,講唔聽,但又大大聲,「我做自己我做自己」

你有冇聽年頭佢哋訂立今年目標果集,森美講極俾小儀聽佢都係唔明,小儀不斷話我盡量啦盡量,到最後森美都放棄咗佢,主要同Marco 一齊講

星期二果集又係,森美話Marco走左,佢月尾又放假,得小儀一個,之後小儀大大聲話「我唔得架,會死架,我會死架,我真係會死架

幻想下如果身邊真係有個呢啲人,點同佢溝通
西瓜走左一轉左阿正做真係唔同晒
阿正係好明顯做好多功課 起碼森美問十條有九條都係答到
西瓜真係成日答唔到先比人屌
森美成日都問卡路里 營養野
西瓜有時呢啲都會做唔好啲功課答唔到
聽左早霸王好多年
最近半年放棄左 轉左聽聖艾粒

早霸王係Marco岩岩黎嘅時候
聽得出成個節目好有活力
奉承森美得黎又夠膽串返佢
同阿正同期扮痴女又係好好笑

但係時間耐左阿正走埋
歪歪講野真係唔好聽 咬字唔清
Marco做下把位比森美鬧到反駁唔到
想講多幾句就會比森美閘住
不停閘住又無理咁搵位鬧
就算講係節目角色定位都的確係過份左

再講 遊戲咁多年黎都係玩嗰幾個都唔緊要
以前星期一聽下mean monday都幾好
直頭轉左玩is a反之後都不知所謂
森美老豆講得好岩 都唔知你地係到做咩

依家放棄左早霸王 轉左聽聖艾粒
兩位老爺轉數好快
成個節目都好歡樂好輕鬆

有次同步,佢連pull up bar都唔知,係咁話咩嗰個鋼架,大佬你唔識pull up bar,都識pull up呱,你咪講用黎做pull up果支野/果舊野囉,講到一舊舊,好無知feel
講去旅行 講咗半集都未落機
仲有鍾邪
啱啱去個時仲帶住畀森美屌開戰戰兢兢嘅心情都還好,摸到Do姐好相處,佢air time愈來愈多之後仲廢老過森美,對住余德承一副袋錢入你袋嘅口吻
佢自己個環節就成日講一大堆野去踩啲路人或者抬高自己完全係男版麻利

佢唔係做助理監製㗎咩?掉返出去op機啦,無人想聽條自大友
懷疑你係咪之前打上去公子會講自己故仔俾大哥屌過所以而家咁嬲嬲豬
你嘅意思係Marco 都叫新人?
咁你咪咪撚聽囉

又要聽又要屌我喺商台多謝你收聽
西瓜就周圍都係
好true
大家教訓得是

我一路以為毫子長頭髮叫長毛
原來長毛係串Jacky少頭髮
而家最好就
阿檸同Oscar去返17-19做毒擰
艾粒去11-13
森小去23-01
咁樣擺返好過喇
出咗,但有咩關係? 無野好reply 呀想轉移視線呀?
我覺得佢係回唐+中年危機自卑感,以前佢後生好少少…越老脾氣越古怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞