[PS/XB/PC] Dead Space Remake 絕命異次元

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
2080ti 4k 60fps 行高setting得唔得
remake勁多彈藥, 玩左個零鐘而家有成150發子彈癡線
想問佢有冇話會remake埋2同3
今集賣得好應該有2 remake
3難講d本身都唔多好評
但係好少跌回血
中等難度比怪伏擊,好易變紅血
https://www.youtube.com/watch?v=N8IRi2J85_o

呢段片話update DSLL 2.5.1, 用performance mode
可以 RT+Ultra 有80 FPS
打緊困難 都覺得啲彈藥跌得慷慨左 但直接射怪隻手要3-4下先斷 好嘥彈藥 瞄準差啲都用8-10粒一隻
其實 3 先係最需要remake既一集。2 個結尾收得好好,係到 3 先開始劇情暴走變荷里活三角愛情動作片
即係困難易過上集?
佢個RT好似係得RTAO,唔見有其他RT setting?
本身覺得差唔多 因remake跌多啲彈彈,感覺上啲怪相對厚左

我打緊第一章only 發現可以拉距離近戰打怪慳彈 暫時覺得影過之前
成本問題
EA見Bio remake咁賺得想照抄
而1同2本身已經好好嘅作品
執下d畫面操作做remake已經好多人滿意
係最後睇下DS系列有無機會reboot
可能出3 remake但劇情玩法大改
或者直接跳到出4都唔意外
原來近戰係有用既
個近戰同踩怪有少少力水我玩中等難度
deadspace 近戰不嬲有用
舊底睇人speedrun 全部都係stasis 加吸支爪射返佢
stasis+衝過去近戰到隻怪死
條友仲要玩最高難度,以前最高難度直頭冇彈藥咁濟
但完全難唔到啲高手
當然人地玩左百鳩幾次背哂怪位所以隻怪一出或者未郁佢已經stasis 定
係有技術要求
要儲錢改甲
我第一次死就係呢個位
利申中等難度
未有得吸野果陣可以直接射爆側面紅色燃料筒炸D怪
用少D子彈
1:40 loading 入game ps5慢好多
https://youtu.be/CKzcirpCAUg
唔知改乜槍好淨係改爆咗切割槍
步槍
Line Gun都唔錯
電鋸都可以玩下
線槍都好似幾勁
YES, RTAO就係RT
有冇人覺得隻GAME好黑?

亮度80先冇咁辛苦
想問下打爆牆上面啲風扇位有無特別野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞