[PS/XB/PC] Dead Space Remake 絕命異次元

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
空氣砲都OK
係咪個個都係7把槍帶哂上身
玩緊第二次ng+ 最易 要一槍爆機無帶咁多槍啦
扣好少血但係比佢地爬上身真係好燥
試過用電鋸磨死佢地
雖然都知後期可以開哂D格
今次武器食咗道具格好哂位
冇8k mon 唔知
通常攞4把就算

第一次玩normal果時 我已經覺得步槍主武=BB彈 完全唔痛 射撚到心累都未射斷d手腳 用咗一陣就棄

鋸槍我都覺得麻麻地好拖時間 升完之後擺個鋸係到鋸成十秒

手槍最泛用
線槍同beam 勁高攻
空氣砲可以幫d著衫怪除衫 +減速 功能性
噴火就針對牆怪BBQ 同燒d頭手腳分裂怪同生蟲怪
建議第一週目大家唔好升步槍同電鋸
拎4把 執D子彈咪好小?
定你執到乜彈就用邊把
第一次打中等 我係執到乜用乜因為想試哂咁多把槍

其實第一次玩故事或者中等真係隨便玩都得
中等就算唔熟俾怪圍死 都唔會卡太耐
估唔到會nerf咗就真
以前呢兩把都係陪我一齊勇闖石村號嘅好拍擋
線槍+小手槍+BBQ 已經可以橫行
電鋸我覺得ok wor,d ammo efficiency 好高
升左攻平時d細怪鋸兩下就收皮,一塊可以鋸三隻。打完會跌upgrade o個隻大怪一塊鋸就搞掂
好彩打完又跌三塊鋸,d鋸用唔完咁

係衰在打唔到遠程
我第一run可能無升過電鋸所以先覺得廢

但係步槍升滿用主射打怪仔 我都覺得廢廢地 副武地雷就真係勁嘅 但一下扣25 一週目玩normal都會有少少chur
攞完線槍同beam我就無用過鋸
頂又中bug
困左係部𨋢度
線槍係射陷阱定點
E把唔係好識用,就咁射又好似無開頭嗰把細槍咁順手
我都試過幾個bug

有次係勇氣號開完門kick住咗 郁唔到
有次搭lift 縮咗係牆角 之後入劇情有對話box 之後就入咗牆 直接死咗
用主武就 見普通人形果d 通常瞄腳 一野切哂兩隻腳 隻怪斷腳扑低咗 就射背
我係咁玩

陷阱要升完有三條線先勁 有邪道玩法 但正常係比怪圍果時搵角位 封哂2邊d怪埋唔到身
電鋸升同唔升差勁遠
一開頭我都唔想用佢,嫌佢鋸得慢,但子彈跌極都係鋸,嬲嬲地升左佢算
點知升完勁左第二把武器咁
最簡單暴力都係beam無腦亂射 2週目ng+可以main
玩緊第3次 差唔多升哂所有野
應該玩多兩次先白金到 下轉玩困難果時會試下用升滿嘅電鋸

仲有你唔帶果把武係身就90%時間都唔會執到果把武嘅子彈
我啱啱升左電鋸
啱啱去到艦橋打完隻跌升級既boss,
靜能定身,用電鋸磨死佢
見幾好用所以升左
Pc 3080 i9
較到4k 全高 有光追 平均7-80f
但有時疾一下咁
是咪正常?
細個玩都唔驚 仲打怪打到好撚high
而家大個玩返反而勁淆底 是咪正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞