ES NQ 牛熊互gel 討論區4 之 終局之戰

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
負評果3條友出黎講下仲有咩方法定係all in 9買牛大跌就ifc?
連登仔死牛/死熊一邊頸,唔識靈活玩架喇
好多人驚左一巴右一巴
咁介意負皮嘅你
啲傻仔咪鬼理啦
牛屎從懷疑中成長
垃DEE幅圖勁似港女2019年幅圖,傻熊唔好拗頸,唔係有鳩排夾
大家今晚打算如何操作?
buy the fucking dip
又撚熊軍,deep v中
9條友啦宜家
我對目前大市既睇法係 衰退因為歐美的高儲蓄率推遲左幾個月先開始
如果第2季d人先開始無錢消費 d數據7-8月出到黎先惡化

1.如到時通脤假設仲係5%以上的話 fed就無條件減息 到時利率仲係5%以上
如果大市一直都係9夾到果時的話 道指可能就創新高
全世界都吹牛1 頂部可能就會係果時出現 之後衰退惡化就繼續直落彈完散

2.通脹大跌 5%以下 但係仲係根深柢固 無辦法直落2% fed一樣無條件減息 一減就反彈返上5%以上 大市一開始會因為通脹跌而9升 但係同時見到經濟數據惡化而見頂 情況同上面一樣 夾到你唔信 傻散摸頂追貨

3.大戶依家就熊3 or 夾埋上4300先熊3

3個情況都係4225~4300做淡大回 傻牛市就41xx平淡 之後建好倉
好倉分2次建升穿4300先追多1份 到周線出信號離場
熊市穿就4100 止好倉 暫時觀望係咪引熊 等機會做返淡
負夠100個囉 問d傻牛睇法就係美國佬會攪掂
攪唔掂就好似tqqq教主咁 淡出連登 投資係呃人既之類
另外就算係9升市都好 我只做好指數
大戶依家學左香港果招 大市升 個股跌 係度派貨
廢事睇中市但係一樣蝕咁on9
大戶點玩個股市我都可以獲利 策略係咁出發
2023年5-6月嘅按年通脹率(即係6-7月先公佈)先跌得勁

「根深柢固 無辦法直落2% 」依個事件要發生嘅話,比較有可能係2023年10月之後
AAPL 先殺call後殺put ,再殺番call,以加再殺put 邊個再敢玩aapl options
乜阻力都升穿晒,
其實睇圖睇線現階段都已經無乜用,
全世界都知經濟唔好又衰退,
但結果就係你所講既:鳩夾,
所以可能你or其他巴打好理智,
但就係比個唔理智既市場夾到傻都無計,
有時就係咁
市場升跌
個fa係用黎事後解釋
持份者想升就漏d利益比散戶
想跌就散貨比散戶
集體吹風向去令個市點行就點行
連cpi都改得龍門
呢到d人係咁 擺低個負皮又冇原因
517k vs 185k???
US unemployment rate Jan 3.4% vs 3.6% est
(prev 3.5% )

US non farm payrolls Jan 517k vs 185k est
(Prev 223k, Rev 260k)

Market concerns : Inflation problem
笑撚左 大爆冷
buy the mother fucking dip
我前排先比一條友狙擊但其實又無咩影響
跌完
Who
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞