ES NQ 牛熊互gel 討論區4 之 終局之戰

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
算少啦
一係牛一係熊
熊市就等破大位反彈先操作 依家亂操作同賭大細無分別
追淡一係夾到4225以上 入好倉可能又繼續跌要止
牛市就等超買 rsi 7x先做淡再等平倉先反手做少量好
咁最少淡倉都賺一筆先 唔洗左一巴右一巴 之後就可以順利順勢咁操作
都幾差
eps同rev都miss哂

落袋為安 下個月頭調整睇下有冇機會買番先
好快追番
做淡一定短 ,個市情緒好勁,啲人完全唔理基本面,財報死當做特價狂買買買,大家小心啲
真係好撚癲
低位入晒市,唔理咩壞消息,夾硬炒上去,夾爆淡友同等散戶忍唔住追貨,就可以高位散貨再沽返落去
琴晚盤後apple Google Amazon都跌喎,
不過今日開市就可能比人買返上去
我有Sqqq,睇住佢地狂接.34附近走曬
企業財報全死,爛到無得再爛,機構話依加係牛市,叫人買買買,Powell咁啱配合華爾街又係鴿到不得了,然後日元之前推高,幾個訊號都代表肯定唔係正常牛市會或者應該發生,特別目前接近無人做Put,熊軍全死狀態下,成個市場0保護,0得益,咁接落黎最大機會發生係咩
廢老鮑唔算鴿啦,
係市場自己係度鳩夾上去
算啦,連記者俾佢派鷹都唔肯,垃圾黎
琴晚差啲夾到13000而家已經回番300
2月 ytd 60%
師兄唔得架
要繼續唱好先得
睇得越牛就越勁
都係,跌少少應該要買返,依加都係牛市
今日就好買啦
下星期標普隨時升到20000點
唔買升正傻仔
係,Aapl做晒特價,我準備好今日開盤跌少少就all in
不如2月 mtd 60% 啦
ES尋晚高位大回60點
有無人搏4200係見頂而家沽?
打算咩位食,敢唔敢反手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞