ES NQ 牛熊互gel 討論區4 之 終局之戰

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
原來你幫佢接左貨
未到位唔博了 因為直上的話
回調真係發生都只係回本甚至倒蝕
如果依家就回姐係情況3 到時先入少量CALL 坐下順風車
另外 4225之後 唔會再做淡了
如減息先熊市 減息果刻都可以再牛多一排
亂做淡到時隨時灰都無 周線見頂都有機會出雙頂 夾到D熊化灰先再落
周線出信號 做2-3成淡算 之後先睇情況再加
你D硬淡咩環境
12150慘過死
明明11300已經開始short
米咁啦納dee

熊軍都死曬咁濟
其實係,過往都係咁,加息周期就完/完左,係高息平台期果陣係升,到減息周期開始左一至兩個月就大插。所以之前大跌可以理解係牛二大回調,而家可能可以理解係牛三牛四,最後煙花
BTW你做淡嘔番幾多出黎?
蝕左30%左右 仲有20%保留到
保留實力等下次機會 真係傻牛市應該都低風險賺到5%左右吧
想炒飯巴震作上車

你知我覺得害人既我個
得一個
好彩10月果陣冇做硬淡,跌到3600,個個吹到2400/2800/3200見,果下真係想做淡,但諗諗下其實經濟又唔係咁差,GDP勁,失業率低,通脹又KEEP住落左幾個月....最後好彩冇做硬淡

怪錯CFU了,如果佢唔反口一直堅持牛二回調既話,跌跌下條友自己都改埋口風話係熊市
邊個
大戶要傻牛市 我自然亦會CALL 賺些少
不過我只會一直用懷疑態度去睇個市 同時預左道指9夾創新高
經濟係轉差緊 2023-24可能好多人都會摸頂坐貨 但係唔會係我黎
預左就唔會俾人夾左30%啦

認錯重新黎過啦仲講。
講緊依家預佢 本來都係睇08 03年模式 姐係200天線左右就係極限
依家似係升到減息 衰退 不過到時又要黎多次熊1-2-3
大市似係要一步到位補裂口 唔比熊止+牛有位入
你好快入到4成先,個市癲左
收左皮
我舊年成年profit比埋佢仲要倒輸緊
收市前減唔減D?有D驚三巨頭一齊夾升
我睇apple會帶崩
夾20%面不改容
區區4180想嚇走我?無咁易嘅
(腳震中)
估下三巨頭業績會點一陣個個buy back 股市gogogo
事撚但啦
業績好唔好 升定跌根本睇個莊話事
近排真係多左覺得TA係垃圾
通常要套牢散戶就係依家 牛軍fomo
熊軍投降 轉投牛軍 都係裂口位先做淡
但係回調完攪得黎先2月中 衰退數據變差起馬等到年中
仲有點陣圖可能加多1-2次息就完 點睇都係夾多排先算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞