[高達扭蛋/盒蛋討論區 15] MSE / FW# / G FRAME / MJG / NX / SDFC etc

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
本身機設dynames 就係多裝過Exia
出乜product 都係dynames 好玩啲㗎啦
最主要係 呢隻關節exia 對手只可以上下郁
近武無遠武 玩得咁開心

肯出GNX未 明明可以重用到爛
師兄你隻命運仲型
淘寶有mse專用ball joint 唔介意可以買嚟換

自己改造都係一種樂趣 有愛嘅舊蛋我全部都改

Twitter 見有人改到肩甲手臂分件 直頭HG結構

https://twitter.com/anco_p_covo/status/1624806928613273600?s=46&t=QsPLuXMCsExS4oxNT44JMw

又改到手臂掛 GN劍2 手揸光劍直指前面,
直頭係00Q揸劍造

https://twitter.com/anco_p_covo/status/1623743779835625472?s=46&t=QsPLuXMCsExS4oxNT44JMw
想問有冇Keywords
我之前都想搵 但係搵極都係得 mse19紅迷個對大手 之類既改件
自己研究下
我就係由sd玩到next
Next個陣先初中
死儲爛儲先買到d 限定
點知忽然有日發現next又係斷尾
嬲撚到我以後都唔玩扭蛋
係呢個月見mse 好似真係玩得過先開始入手
太遲入坑 呢個坑每set舊蛋都炒得起同唔易後追得返

EX又越嚟越海鮮價

你少啲財力都難追
勸你唔好入坑好過。 根本就係搶錢價, 正常啲嘅角色都會放EX。 然後你以為EX 1 200 蚊? 太天真了, effect part 都4400 日元,仲要未計稅。 得罪講句,用愛都包容唔到哂。
琴日140同時買左15.5同2.5,放假有時候玩重要d。
原來2.5同15.5唔同色
2.5暗少少,d紋無咁清。
dynames真係幾好玩,好玩過exia
我反而覺得幾好
因為而家開始reboot
我都係最近呢半年入坑

D價好平
如果未reboot買炒就大鑊
Overpriced

AOZ大愛
通販再販對我呢啲遲入坑真是德政
唔洗食炒補返最早嗰幾set
ex本身嗰價太癲,再食炒真是搞唔掂
I want my 完美西
我就係tr入坑
草多套age都幾正
諗住入埋兩師徒點知出哂事
好彩冇入
師傅出左現貨未?我都無訂
未 我做水魚訂左
師匠應該都要遲到
希望佢安好 佢徒弟QC出哂事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞