韓國電影集中討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
解冰幾時先上 明明送左檢

死心啦

唔通真係要bt黎睇

死心啦

唔通真係要bt黎睇

可能淨係買黎出碟
現時喺韓國熱播嘅韓片《逆權司機》中,除咗有影帝宋康昊主演外,兩位男角劉海鎮同柳俊烈同樣令人留下深刻印象,當中劉海鎮喺片中飾演光州嘅熱血的士司機,為協助宋康昊同德國記者離開光州而想盡方法。

現年47歲嘅劉海鎮喺韓國演藝圈嘅實力派演員,雖然其貌不揚,但深得觀眾歡迎,亦成為各大導演嘅心水演員,而劉海鎮緋聞唔算多,最令人深刻印象就係佢同韓劇《Signal》46歲女星金惠秀嘅一段情,當時呢對戀人被形容為「美女與野獸」,兩人相戀五年終告分手。

而喺日前播出嘅TV朝鮮節目《星星Talk Show》中,就再次提及劉海鎮同金惠秀嘅分手原因,當中一名記者就就爆料話佢哋之所以分手係因為性格問題,事關金惠秀性格比較外向,但相反劉海鎮就比較內向,佢哋最終亦冇辦法克服呢個問題,加上有傳金惠秀嘅媽咪超級唔鍾意劉海鎮,仲以絕食來逼金惠秀同劉海鎮分手。

google 逆權司機 見到咁既野
幾十歲人 駛唔駛呀

仲等緊? 放棄啦
btw得利套再審都冇左影
軍艦島得個女配角提名

軍艦島d角色除左細路女 無乜邊個突出
Btw 個獎含金量如何

含金量應該一般
oppa今天要來了!
.
姜河那入伍前與導演一同來港出席電影首映禮,記得到場支持! 今天晚上九龍灣國際展貿中心見!!!
.
朴敘俊 x 姜河那 = 《青年警察》
.
8月31日 熱血至強
.
預告:https://youtu.be/pb_tl644pjc
oppa今天要來了!
.
姜河那入伍前與導演一同來港出席電影首映禮,記得到場支持! 今天晚上九龍灣國際展貿中心見!!!
.
.
8月31日 熱血至強
.
預告:https://youtu.be/pb_tl644pjc

有冇人買左?
現時喺韓國熱播嘅韓片《逆權司機》中,除咗有影帝宋康昊主演外,兩位男角劉海鎮同柳俊烈同樣令人留下深刻印象,當中劉海鎮喺片中飾演光州嘅熱血的士司機,為協助宋康昊同德國記者離開光州而想盡方法。

現年47歲嘅劉海鎮喺韓國演藝圈嘅實力派演員,雖然其貌不揚,但深得觀眾歡迎,亦成為各大導演嘅心水演員,而劉海鎮緋聞唔算多,最令人深刻印象就係佢同韓劇《Signal》46歲女星金惠秀嘅一段情,當時呢對戀人被形容為「美女與野獸」,兩人相戀五年終告分手。

而喺日前播出嘅TV朝鮮節目《星星Talk Show》中,就再次提及劉海鎮同金惠秀嘅分手原因,當中一名記者就就爆料話佢哋之所以分手係因為性格問題,事關金惠秀性格比較外向,但相反劉海鎮就比較內向,佢哋最終亦冇辦法克服呢個問題,加上有傳金惠秀嘅媽咪超級唔鍾意劉海鎮,仲以絕食來逼金惠秀同劉海鎮分手。

google 逆權司機 見到咁既野
幾十歲人 駛唔駛呀

美女與野獸又真係sbt 不過劉海鎮而家都發到圍,證明佢係有實力唔洗靠樣 前幾日睇左苔蘚,佢有場戲solo好撚勁
oppa今天要來了!
.
.
.
8月31日 熱血至強
.

有冇人買左?

實好多港女睇
oppa今天要來了!
.
.
.
8月31日 熱血至強
.

有冇人買左?

實好多港女睇

Check過 metroplex 大院爆哂
$280一位 港女錢真係好賺

仲等緊? 放棄啦
btw得利套再審都冇左影

《弓 / 情慾穿心箭》睇金基德既戲就係咁,睇到好抑壓但係又好滿足 唔洗明晒佢啲隱喻/象徵符號,都會覺得好正 呢套算係比較易入口,但都係講啲禁忌倫理題材 都係冇乜對白,男女主角成套戲都冇講過野 最後10分鐘睇到oh撚晒嘴 配合埋啲二胡配樂,成個畫面靚到痴線 女主角薩瑪利亞女孩個第二女主,好有靈氣,個笑容甜美得黎又誘惑 好耐冇睇金基德啲戲,啲感覺又番晒黎
在去年1月和吳達庶公開戀情的演員蔡國熙特別出演了將於9月7日上映的電影《殺人者的記憶法》,兩人在戲里飾演一對夫妻。這對戀人小編表示後知後覺了,去查了下,原來2012年就在一起啦,因一起拍攝《奪寶聯盟》結緣,於去年1月承認了戀情,希望吳妖精幸福
在去年1月和吳達庶公開戀情的演員蔡國熙特別出演了將於9月7日上映的電影《殺人者的記憶法》,兩人在戲里飾演一對夫妻。這對戀人小編表示後知後覺了,去查了下,原來2012年就在一起啦,因一起拍攝《奪寶聯盟》結緣,於去年1月承認了戀情,希望吳妖精幸福

上面講完劉海鎮,呢度講下吳達洙
廉晶雅主演《萇山虎》於26日突破100萬觀影人次。這也是韓國恐怖類型片時隔四年有這樣的好成績,上一次還是2013年的《網絡漫畫:殺人預告》。p.s,《萇山虎》損益點在170萬人次。 ​​​

呢套好有興趣睇 殺人漫畫記得好耐之前睇,印象中係唔錯
廉晶雅主演《萇山虎》於26日突破100萬觀影人次。這也是韓國恐怖類型片時隔四年有這樣的好成績,上一次還是2013年的《網絡漫畫:殺人預告》。p.s,《萇山虎》損益點在170萬人次。 ​​​

呢套好有興趣睇 殺人漫畫記得好耐之前睇,印象中係唔錯

香港有得睇就好 鍾意心理驚慄片
搏唔搏逆權司機加場好
兩間細院堆位賣到好前

應該會加場既
the sky後面應該係留俾傳媒

希望加場bc/ mcl

飛已買

x2,未去過the sky睇戲

好想討論

買左the sky
今年有咩韓國咸片好睇
類似人間中毒之類果d
南韓電影製作發行公司NEW今天透露,由張東健和玄彬擔綱主演的電影「猖獗」,將於9月1日正式開鏡。

南韓「亞洲經濟」報導,電影「猖獗」是一部大製作動作古裝片,劇情講述著男主角「李清」為阻止「夜鬼」的猖獗惡行,拯救朝鮮王朝而與其殊死對抗的故事。

電影「猖獗」集合張東健、玄彬、金柱赫、趙宇鎮、李先彬、徐智慧等實力演員,由今年上半年曾創下票房佳績的電影「共助」導演金成勳掌鏡。

電影「猖獗」戲組已於23日舉辦首次劇本閱讀,預定明年在南韓上映。
搏唔搏逆權司機加場好
兩間細院堆位賣到好前

應該會加場既
the sky後面應該係留俾傳媒

希望加場bc/ mcl

飛已買

x2,未去過the sky睇戲

好想討論

買左the sky

今年有咩韓國咸片好睇
類似人間中毒之類果d

上年有下女誘罪,不過唔係當咸片睇
今年有咩韓國咸片好睇
類似人間中毒之類果d

上年有下女誘罪,不過唔係當咸片睇

呢套恐怖片來,睇到9都縮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞