[KPOP] K-POP 2023討論區 (5)

1001 回覆
2 Like 18 Dislike
支持!!
啲文青風R&B首首都咁上下
我未聽過全首
但係間中碌IG聽到一段仔發覺其實幾難分
佢哋5個把聲都唔易分
不過咁樣可能就做到閔老師嘅非典型kpop
滿daddy好慘
養埋啲咁嘅259
屌K-pop嗰part其實冇屌錯
D咩擔當,死都都要加高加高音加dance break,越黎越公式,101之後玩埋centre, ending pose,
玩到冇野玩又玩番世界觀同拼接風,成件事膠到無倫

睇番nmixx 基本上中哂上面埋老土野,好地地唱歌跳舞咪算,係要搞埋一大堆無謂野,結果而家沉到谷底
我都聽到有Rap 呀
同埋喺IG 睇啲好短嘅片
打歌嘴型對唔到歌詞
@甜蜜狗
JYP不如俾NMIXX參考返WG TWICE miss A風格模式
好地地算鳩數啦
搞咁多花臣仲On9
好彩我唔係
咁人地都係mix pop hyper pop創新緊
閔老師咁大聲最尾咪又係出tiktok歌
閔媽媽講嘅「必不可少的高音部分,突如其來的尷尬rap」算唔算話緊我哋nmixx 嘅mixpop
판도를 뒤집어 완전히
Shut up!
創新極都有對耳仔呱,d咁難聽既歌竟然連續兩次都收貨其實話事嗰個個腦係咪有問題
Nmixx成員既構成都好古怪,成隊七個人高婑肥瘦,長身短身,靚既醜既,基本上乜都唔理就咁擺埋一齊,然後落個concept叫mix pop
hea 撚到
ItZy同twice雖然有一兩粒老鼠屎,但整體個concept都唔會太走樣,Nmixx我真係睇唔明
你E+咪成個閔熙珍咁以為自己係KPOP指標囉
防彈少年團對於春節英文的寫法

(原標題為: 防彈少年團在春節英文議題延燒中的近況)

在大家吵著要用Chinese New Year或Lunar New Year的時候
防彈少年團是兩個都不用
直接用韓文的羅馬拼音寫出Seollal (春節;설날)

看韓服拜年影片的畫面有Jin
所以應該是提前拍好的

影片
https://youtu.be/DXvbbffaxzY

來源: theqoo https://theqoo.net/2699202720

1. 啊,真是太爽了ㅋㅋㅋㅋ

2. 就是要這樣才對,我雖然不是防彈的粉絲,但是也覺得很自豪和欣慰

3. 防彈已經出道第10年了,那個王冠的重量可不是誰都能承受的。曇花一現的人氣可能只是僥倖,但是作為超級巨星,能長久受到喜愛一定都是有原因的。藉由樹立這樣的好榜樣,希望防彈以後也能成為更長久地受大家喜愛和給予愛的音樂家

4. 世界級的巨星果然不一樣,防彈真帥氣👍👍👍💜💜💜💜

5. Seollal就是Seollal,防彈很帥氣

6. 是啊,韓國偶像在韓國春節要拜年的時候,直接說Seollal就行了

7. 我覺得整團都是韓國人的團體最棒ㅋㅋㅋㅋ

8. 真的很慶幸防彈裡面沒有外國成員

9. 雖然我不是防彈的粉絲,但這種時候真的覺得防彈很可靠,我也很感謝、很尊敬他們

10. 不愧是防彈,做得好

11. 防彈影片裡面的字幕,對我們的飲食、我們的遊戲、我們的文化等韓語發音,都是原封不動地放上去,等級果然不一樣

12. 這麼看來,韓國的節日其實沒必要用英文表達.. 用英文也是Seollal對吧..

13. 愛國的防彈ㅠㅠ 心裡感覺很踏實

14. 不用看別人眼色,然後可以理直氣壯的樣子真的... 每當這種時候我都很感謝他們

15. 不愧是全員韓國人的團體ㅋㅋㅋ

我彈
你晚晚同肥liz偷食
其實新牛啲歌真係咁神曲咩至少我覺得今次隻碟差過上隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞