機械人產品綜合討論區 #28 謝絕老翻同炒家 歡迎互毒 新一年祝大家買多啲!

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
原來唔係魂
咁真係頹喎
fd d撚樣一開口就心口無燈不了 比例差過hg不了
其實呢隻比例先還原動畫
然後如果白色都上哂油根本好易花好難玩
係, 呢隻要玩換插一堆bits, 上油都會幾易拮花
玩開啲可變合金基本上都係原膠外皮, 我又覺得冇乜所謂, 造型我都覺得一啲都唔差, 比例上其實靚過R暈, 如果加番R暈腳眼一樣可動性同跟埋bits 架就會好好多
鐵機好似有撚排wow
最緊要係個比例可以夾到黎玩
機設:r1 19米,大贊卡 55米
老千r1 15cm 合金暈 18cm,夾唔黎
而鐵機巧d老變大約25cm,都起碼叫高好多先
啱啱先confirm 話會出, 但龍卷點出真係考起佢, 條line 啲機唔會變型, 淨出馬mode 又會話幾千蚊買個座搵笨
而且穴馬變形原設又係冇理實物合理性, 原件就咁變馬應該同笨大一樣變草泥馬, 要同笨大一樣換晒啲放大馬頭腳加馬身甲先會靚啲, 真係會好難搞
等5-6年應該出到
而家先知變座騎mode要換件

唔換件變型真係成隻4 不像咁

old news 左未
mb 真三一都有陽炎波波
但好似無發光

價錢33000yen
計返hkd
同cctoys 差唔多

價錢 變形 造型
三揀一

但玩得刃馬合一
都唔太理龍卷個人形mode

最後都只會長擺騎住馬單手托斬艦刀
所以其實幾想有廠出隻非變形靚馬可以騎住玩靚pose可能仲好

剛剛見有香港人review GX46R

https://youtu.be/ptK63ZyVxgk
Bandai就算係成品
都唔鍾意隱形夾口

反而大陸嗰啲會有
有無可動手
mb無可動手
咁多手型用其實仲好過可動手
財團B:你點都要含我點解要咁認真
財團B:我家下要老強
Cctoy幾錢到
33000yen轉番港紙連運都2200-2300
大陸嘢要咁貴咩
1800-1900
老老實實
CCSTOY係抵食夾大件
隻真三一大隻又重手
多parts 又著燈
QC ok
唔係想吹奏大陸廠
不過呢間廠真係有誠意
ccstoy 有買版權既, 唔係啲無版權"第三廠"

不過ccstoys 對翼好似會"永垂不朽"
其實一路都想收返隻真getter
宜家係咪有
ccstoy
threezero
metal build
呢三隻比較貼近近代設計既真三一?
計埋老千有四隻
都係睇你自己
覺得邊隻順眼就買個隻啦
我就只會諗ccs/ mb
比張ccs 圖你feel 下mb 仲要無燈
credit返玩具人
我自已唔玩燈,加上比較鐘意機械翼,所以覺得mb會靚啲
另外,ccstoys啲燈光無打散,出到嚟效果唔算十分好
同埋ccs實物的紅色似是消光,mb是偏金屬色
當然考慮埋價錢的話,ccs算抵玩啲嘅

https://youtu.be/Yijaa_uEN-A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞