港女已經俾個社會寵到啲性格行為好難頂

296 回覆
926 Like 105 Dislike
都係果句啦
咩人吸引咩人
身邊好多拍咗3-4年,有幾pair 6-7年了
港女唔係話完全冇,可能佔5%咁上下掛

咁都屈到仇男
關咩事
富豪成日開淫亂party飯局又唔見佢哋一事無成
你想呢班柒頭毒撚識到啲咩人啊咪又係自己嘅世界=全世界
依班人又要呻又要痴埋去做兵
怨得邊個
又唔敢當面屌
咪上嚟圍爐
自己世界=tinder/hmd識嗰啲女
再唔係就話聽連登仔講實質女仔fd都無個
所以,要以有能者居之嘅思想去睇
我仍然覺得noether, 居里夫人, bronte三姊妹嗰班係我admire嘅、偉大嘅女性
同為家庭同下一代著想,即係老一輩嗰種,母親,嗰種母性光輝都係好偉大
因為佢哋有為世界貢獻同生產,
但嗰種冇才幹冇貢獻冇生產、只識係男性圈子收兵、爭風呷醋嗰班只係班庸俗嘅女性,嗰班被人要都係下體許可大腦不許可,
唔係我仇女,我男性都係同等咁睇,你哋自己理性上可以獨立思考,客觀上佢呢個存在對你人生而言除咗屌同解悶之外都係可有可無,唔好話比起歷史上嘅女性,佢連你老母都不如,
咁如果係咁,點解要作賤自己揀呢啲女呢,點解係你demand佢而唔係佢demand你,咪就係因為你班港男唔撚爭氣囉,同我一齊大家齊心啲提倡番真正偉大嘅女性
哎呀仇男毒閪
有料咪當面屌鳩港男囉
又唔夠男人拗
要嚟連登踩場示威
覺得自己贏咗
真係可憐女人
自己已經做定兵當人係女神而同時怪人點解係女神
咪就係toxic嘅男人思維囉
你係要男女平等就首先反抗自己港男思維,唔行第一步就咪撚屌人地係雞嘈嘈嘈 嘈你老母個閪
公主病 要睇佢面色 已經係常識
台妹就算都野蠻 但起碼人地會氹返 又淫賤
小儀世一
因為多狗公
又係傻閪戒丁邪教
所以女性係有社會義務(生育)
佢哋唔負
就唔可以有權利 / 屬違法要坐監
咁樣自係公義

你哋諗真啲
其實全世界99%國家
都係有法律規定男性要當兵/國家危急時要被徵
但相反對女性生育係冇法律規定

所以呢個法律漏洞就變咗畀女性有籌碼
去要脅社會比利益自己
女性變成supply一方
所有人要討好女性
先可以有機會比社會有足夠嘅下一代勞動力
維持社會繁榮同安全

所以換言之
女性係挾住全個社會嘅春袋
你唔滿足佢哋嘅得寸進尺同貪婪
咁就反生育同你成個社會一齊攬炒

所以婦女淫穢邪惡
本身就係撒旦代理人
一定要有嚴法管治女性
先係人類文明進步
你呢個處理方式咪又係同老馬嗰套一鳩樣
自以為屠宰資本階級就會冇咗資本主義,但你睇番中俄而家點,咪又係咁
點解啊?因為你所做嘅只係外表上暴力地改變咗階級,冇改變嘅係舊時代尚存嘅人心
你要嗰班熟習咗舊社會運作方式嘅農民推翻資本階級同管治階級,但係又叫佢地以新嘅方式管自己,點樣無中生有一個新嘅方式管自己?知識分子都覺得難喇,冇讀過書嘅村民又點做到呀?佢哋自不然用番佢地慣咗嗰套,咪即係資本主義復辟,咁唔通你又殺咗另一班資本階級,無限loop
所以你嘅做法只係徒增女人嘅痛苦,換轉頭就只會加深男女之間矛盾,迎嚟無限loop,而且冇人嘅人心思想會因此改變,而我都再重申幾次,問題唔係女人,而係環境,如何嘅環境就有如何嘅人,甚至係希特拉,我都會怪責當時嘅德國社會多於希特拉本身,因為每個人天生都係blank slate,大家都係因為環境先至塑造成嗰個人,冇人天生係乜鳩撒旦代理人罪該萬死blah blah blah
讓家人支持男性自願參軍保家衛國,好過強迫佢哋骨肉分離,同理,讓女性自願demand番男性,讓男性自願放棄the Myth of the Woman,先係對不公世界要做嘅事,真正嘅革命唔係你同老馬所諗嘅咁,而係漫長嘅思想上嘅改變先會有嘅嘢,正如啟蒙時代科學革命之前都有好長嘅中世紀,同埋農業革命之前有幾百萬年嘅狩獵生活
抵啦你情我願㗎
周地都係狗公有風做咩唔駛盡陀?
講到好似係班女人有問題咁

你自己諗吓如果啲女就咁撲過嚟你使對佢哋咁好?
身邊冇乜女仔係好閪
識一兩個囉 以為自己好受歡迎 通常呢啲女人冇乜見識 啲仔仲要係咁做atm 笑死
市場主宰住文化,而文化塑造人性,人性鞏固住市場,不斷loop不斷reinforce
呢個係thats why一個時代會咁頑強,變易點解要咁耐先改變,係等到社會越來越多有識之士先會由君主集權轉為資本階級,歐洲亦如是,中國亦如是
想嘗試暴力改變嘅下場,你咪諗下呢個社會就只有一班reinforced咗咁耐舊觀念嘅人一班想殺曬舊觀念但骨子裏都係舊觀念嘅人,佢哋必然互相批鬥再自相滅亡,最後又死死地氣回到革命前
很遺憾
烏克蘭同台灣
都係有法律強制男性要當兵/危急時男性要負責去犧牲
但呢一點
你就唔拎嚟話係「屠宰一個階級」

反而規定女性要生育
你就覺得係「屠宰一個階級等佢消失」

其實你內心都偏頗,有咗預設立場啦
而且睇嘢好負面
你覺得為社會負義務
係對人嘅打壓

其二
俄羅斯嘅問題係擴張主義
係有人自卑情結,想圓帝國夢
呢個問題唔係資本主義與馬克思之爭
所以你離咗題
亦同我講嘅性別政治無關

第三
其實我由頭到尾冇反過「要男性當兵」呢一點
而係指出緊
一個性別平等嘅社會
法律制度係要有對稱性/平衡
即係如果有對男性規管,就要同時對女性規管
如果唔係
就變咗某一方嘅性別霸權
很遺憾
事實係
連由女總統管治嘅台灣
都係只規定男性要負義務
事實就係
女性係唔願意負義務
而同時要求男性為女性及社會服務

女權主義者所提倡嘅男性當兵係男性當權者嘅壓迫已不攻自破
好多偽男權蒲頭
表面幫男性請說話
但實際就係the status quo維護者
叫你慢慢等返幾百年等個文化改變

而當班婦團同女權人士不斷步步進逼推動立法打壓男性嘅時候
呢班人就完全無蒲過頭
唔嚟講應該慢慢等文化改變
而唔係用「暴力」

為男性權益provide阻力
但唔對女性勢力provide阻力
事實效果咪就係
Net force嚴重偏坦女性

呢班偽男權人士
究竟係讀書讀壞咗腦聰明反被聰明誤
定係根本老謀深算
根本就係幫緊女權
喺度分化男性勢力
我係提你你再咁行落去只會同老馬有同樣下場,你啱,未至於屠宰嘅,但都只會加大仇恨,咪無限loop,你咪叫女性行你套生育plan,咁樣佢會服咩?
格硬要人take嘅呢啲就唔係義務,冇道德價值,佢地又會唔會當呢樣野係責任,定只係國家逼我做?
男性要當兵如果佢係喊到豬頭嗌媽咪而唔係帶榮譽感上戰場,咁唔通你讚佢有志氣男兒?

而家點解男性當兵大眾普遍接受,因為烏克蘭人意識到俄佬嘅威脅,台灣全體上下意識到共產黨好恐怖
咁不如我哋照辦煮碗咁,問你嘅做法又可唔可以令女性普遍接受到失去咗男性嘅威脅,唔得,佢哋依然係港女,依然係不正視男性,相反佢哋只會認為男性係借政府先可以咁得戚搏佢哋懵,唔會當自己母性嘅trait係一回事
亦正如共產主義下嘅農民,佢哋思想上喺革命後亦毫無改變,照樣行返資本主義

但如果我哋叫男人自願放棄myth of the woman,女性就唔可以再用supplier身份壓榨男性,再教育女性傳統母性光輝,咁佢地就願意take責任,咁先係叫義務

你見我從來都冇話共產主義錯,但係佢錯在於用重典,咁就只會有老馬收場,同樣地,我認同女性生育都係社會責任,但係錯在於係逼人接受,而唔係改變環境塑造人令人接受
我老婆正一臭港女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞