港女已經俾個社會寵到啲性格行為好難頂

296 回覆
926 Like 105 Dislike
傻佬
就算難頂都好 多數人都係會屈服
點解唔放眼世界 試下搵機會識下外國人
好過比人當狗咁撚
Don't go there!!
更多既係要條仔供哂樓不過層樓就要落自己名或加自己名
港男就真係on撚9啦
真 同居緊,交租雖然AA,但唔做家務又要比家用
港女勢力持續擴大
女生富養嬌養
男生窮養賤養
思維價值觀

香港9成半以上幼稚園老師係女性
小學7成以上老師係女性
到咗中學,啲男教師有不成文規定
係需要迴避單獨教女學生及跟女學生講性別議題

所以
變相香港主要係由女性操縱教育子女、灌輸子女性別觀念嘅大權
你哋聽吓上一代啲人講
啲港媽係幾咁霸道幾咁惡
你就知呢班由港媽(上一代港女)教育出嚟嘅下一代
啲女性係幾咁自我中心同霸道
而啲男性係幾咁裙腳、聽媽媽話同廢柴

班港女係由細到大trained to be仇男、睇唔起男性
而港男係由細到大trained to be怕女人、聽女心話(咁先=風度男性、得體,咁先唔會被媽媽打)
小麻世一
感謝你
每次見到呢類post同留言
都會諗緊呢度嘅人究竟識埋啲咩女人
Anyway 祝大家呢世都唔洗娶港女做老婆
如你哋所願
我支持男女平等
男女一樣可以打
點睇又俾父權壓迫,又俾女權壓迫
咪兩樣都反
男女照打
咁平心而論 一買一賣啫
痴撚線起屋種米都有恩主心態
好有同感

身邊嘅女人同佢地口中嘅女人可能係處於平行時空
幫佢地答 應該交友app
何不試男男?
咁其實男人衰咸濕冇計,女人普遍比男人無性慾渴求,而男人冇女人就性慾谷爆十分痛苦無處發洩,天生注定咗市場上邊個做demand邊個做supply,

市場上冇替代女人嘅substitute good(女性機械人呢啲科技百年後喇),而且係奢侈品、獲得成本大(toil and trouble of acquiring it),咁固然係物稀則貴

咁一係就所有男人上下如一堅持一世打飛機都唔要女人,主張男性獨身主義,並且堅持呢個社會行有能者為先,唔行依家呢套(如樓主上述),咁就可以抑制女人嘅地位,但係就咪妄想男人可以做supply方女人做demand方,

咁如果做唔到就怪自己咸濕,自己有份造成咁嘅現象,怪市場好過怪女人,因為市場主宰住文化,而文化塑造性格,俾著自己係女人遇著香港呢個環境其實都會演變成咁

妳呢啲宅喺屋企上網仇男嘅毒閪
身邊啲毒閪朋友
梗係連同男性相處拍拖嘅機會都冇啦
咪平行時空囉
No No No
個唔公義地方係:
女性唔滿意男性
但女性可以要求男性改、跟自己規則玩

但男性唔滿意女性
就會被告知要搞gay
而唔可以大家齊心改變遊戲規則
要女性聽男性話

所以根本係女性霸權
其實應該要爭議男權
改返個規則
不聽大劉言
吃虧在眼前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞