港女已經俾個社會寵到啲性格行為好難頂

296 回覆
926 Like 105 Dislike
香港不嬲有塊閪就女神,只要個樣同身型正常少少嘅女仔基本上由細到大都一直會有人關照住生活,好多嘢都就住晒

再加埋個社會不嬲都係灌輸lady first要讓女仔,搞到佢哋全部都好自以為是,以為人哋一定要幫佢就佢

嗰啲乜嘢職場俾人關照,有人幫手做嘢呀,感情生活要人就要人氹都已經唔使講
有時連出街見到佢哋啲行為都feel到嗰陣我行我素嘅味道
擔遮又唔知自己腳短矮,勁撚自我中心周圍行,把遮就瘋狂篤到人
行路又唔識睇路,有時想行快少少同佢哋講聲借借就面都閪埋,有啲直程摺9你真係以為條路自己行晒

去下旅行,其他地方啲女人都唔係咁

余生真係講得幾啱,don’t go there
https://www.instagram.com/reel/CmRr15GomiR/
駁唔到
我冇嬲☺️
香港得小麻食,無大麻食
啱啱先比隻賤g用篤到面
叫佢小心啲仲要摺我
你講少左最重要果樣 、 享受完你講既著數仲要唔認,覺得係靠自己努力
我都有同感
而家班女人係需要人"取悅"佢而唔係同佢地相處
基本上已經失去左同人相處嘅基本技巧
只要你取悅唔到佢地同你講多兩句都唔會
最慘有班狗公真係照取悦
追港女﹖不可一,不可再
港女
女權主義係咁架喇

住緊男人建既屋
食緊男人種既米
用緊男人發明既網絡
查緊男人發明既化粧品
無限咁多樣野⋯

之後話「我唔需要男人」
傻喇
依啲先係現實女權(要著數唔要責任)
你講果啲係幻想女權(女人負責)
點先算係好女仔小妹想知
死左既女仔
好男仔同好女仔一遇到會互相排斥 << 呢句真
所謂好女仔, 通常都唔點打扮, 所以唔啱男
所謂好男仔, 即係悶又冇吸引力, 所以唔啱女
都要多得有班大男人on9仔
令佢地生存到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞