聖誕特價買左數碼暴龍絕境求生,睇下係咪真係五星極伏電子垃圾先。

206 回覆
151 Like 4 Dislike
真實線最終章:被選餘的細路最終的絕境求生。

春近姊姊出場,明明係你一開始攞你細路割韭菜,呢家春近玩大左先急急腳話要求見...

搞到呢家好似畢業典禮咁。當然呢家畢業係Youtube界有更深入的意義,大家有幾多心愛的VTuber被畢業?

又係祠堂個道死人門,不過原來道門係四聖獸整出來的,呢家我一次過打柒曬佢地,自然就會乖乖開門啦!雖然四聖獸都係吹出來的廢老,只要稍微暴力一D就可以爆開道門。

隔左成七百幾年仲係一個超級深紅怨魂嚟,然後又同道義線一樣諗住又玩人體鍊成。不過係真實線下我地搶先一步深雪融合失敗,唔洗變奧米加獸救人了。

到左呢家仲係左膠上身玩互相理解,深雪係咪想過多一千年後仲係繼續神隱打春近呀?

一個等左50年,另一個等左七百年,時代係好幾十倍當然無法互相理解啦。再過多幾百年可能深雪同樣會抑鬱黑化。

同道義線唔同,道義線係王道熱血全家總動員,真實線只可以出六個,咁唯有出四聖獸加一隻奧米加啦!

異色黃龍獸現身,起碼紫色好睇過傳統黑色。當然我個人比較鍾意SMT的黃龍獸更加有氣勢。

真終極大戰爆發!

打黃龍獸個場仲慘,只可以出五個,連加布都上唔到場,只可以用戰暴頂住(當然第五輪亞古獸可以進黃龍獸,做到真正的神獸大戰)。

同樣的道義線訊息大戰加Buff,可惜今場出唔齊人成個畫面好虛下。

巫女能力再度神化,仲可以淨化埋黑化數碼暴龍。可惜深雪係下水道時無左一半靈魂仲未覺醒,修司抵死變肉醬。

金光閃閃真金龍!

如果話係要保護家人就唔會迫你細路送死啦,殺人犯!

姊弟重逢,又係度左膠洗白。但今次唔係修司呢種家暴犯,而係侵略藍星為禍百年的黑暗大魔王。

同激情線黑化葵一樣,搞爛個場講句Sorry就RIP直接卸責。

四條線之中只有道義線人類世界同數碼世界繼續分開,其餘路線全部都會合二為一、互相理解。

你地唔係初代,你地只係有教授睇住死好命,生存餘低落嚟啫!

真終極大結局,下次出後記同個人感想。

新一代被選餘的細路,呢班真係細路嚟,唔係拓真呢D中學生。

不經不覺獸神亦轉變成數碼暴龍,道義線會有進一步解釋。

四聖獸加黃龍獸都係吹大左,本身只係個傲嬌廢老。數碼暴龍仲有七大魔王、十三位皇家騎士同十二位奧林匹斯神。

梗係驚啦,會變肉醬喎!

02主角V仔獸豆丁獸出場,如果隻game出續作的話,到時又有帝龍廚問點解我隻V仔獸進唔到做V龍/V仔獸EX啦!

真大合照。

當然最終Boss自然會比主角用啦!

果然係最終Boss,有超強大的能力值,加上無屬性同超強抗性,可以話係無敵的存在。攻擊又係無屬性無視抗性,加上平時究極體必殺技大約都係三百至四百威力,佢就勁到超過六百,以後唔洗驚高抗性打唔入的眷屬啦!

創世紀砲發射!

全遊戲總共打左四輪:
第一輪:51.1小時(總計:51.1小時)
第二輪:16.1小時(總計:67.2小時)
第三輪:14.2小時(總計:81.4小時)
第四輪:24.8小時(總計:106.2小時)

遊戲比我想像中嘥時間,第一輪都可以打超過五十個鐘,主要係因為我儲圖鑑需要時間。呢隻唔係SMT,無得用惡魔之書合仲魔,要乖乖說得求班數碼暴龍入隊。D完全體究極體低到得7%、14%加入率反覆Load Save好多次呀救命!

講返係咪五星極伏,個人完全唔同意平民遊戲工作室。我自己玩呢隻game坃得好開心。雖然只係Visual Novel,但故事緊湊令到我有意卻去返落去,而且黑暗劇情有驚喜,自從玩左SMT之後再愛上黑暗風多過王道劇情,不過應該唔係人人都可以接受到,隨時毀童年啦。當然遊戲怪物得113隻實在太少,進化路線亂Q咁來,戰棋又太過薄弱,同皇家騎士團同FFT相比根本得啖笑,諗住衝戰棋的玩家實中伏。
終於打完,可以休息訓覺啦!
樓主辛苦曬
睇得好開心
爆左一次,個故事吸引唔到落去玩2,3周目,戰鬥系統純粹係你玩家搵d野㩒下,唔洗坐係到齋睇故
無戰鬥純VN都幾難吸引到人,所以D人見到戰棋畫面買左隻game咪中左伏變極度負評囉!
就咁睇你玩又未至於5星伏,若非製作人換左咁多手,集中精力寫好劇情嘅話可以好似13機兵防衛團咁好劇情蓋過哂所有遊戲性不足問題
戰鬥做好少少,多d變化,件事會好好多。

同埋第一週目就整2個完全唔討好既角色要佢死,真係冇動力去救佢地 ,一個都還好,2個真係搞唔掂,佢2個第一週目係咪一定要死?定我搞錯野整死佢地?

佢地揀d偏門獸我覺得ok,獨眼龍,三頭龍果d好耐冇見過,又有特色,但可唔可以再搵亞古獸做主角,集集都係佢俾人無限消費,定諗住搵佢做比卡超個角色,賣情懷sell老玩家
良都算,修司真係無動機去救,連故事入面班細路都屌佢無作為又精神失常影響團隊合作,你就知條友注定係要死。

亞古獸做主角又係照顧返D 01廚,同pokemon萬年用比卡超做宣傳一樣。不過可能佢地見到第一章亞古獸進巨龍大角就無再玩落去。呢隻game係毀童年,唔係佢地心中熱血拯救世界、友情是巫術的數碼暴動(除非你玩道義線)。
數碼暴龍最初其實冇特定進化路線, 睇慣動畫先覺得亞古獸一定要進暴龍獸
明明官方一直出正統進化,偏偏呢隻game D 進化好似pokemon randomizer咁。
不過13機兵隻game都ok好玩
追曬! 個故事比樓主d caption 搞到好正
好有心機,謝謝🙏🏻
追哂
正評是俾樓主的
Thx
一次追返哂
補返個thx先 好好心機
痴撚線玩成100個鐘
一周目都係50幾個鐘,係打埋其餘3條線先拖到100個鐘。
正常4線玩晒純睇故唔儲齊圖鑑都座底70粒鐘起跳
幾舊水睇70粒鐘故他,伏唔伏真係見仁見智
不過end game果個50層定100層自由戰鬥真係不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞