聖誕特價買左數碼暴龍絕境求生,睇下係咪真係五星極伏電子垃圾先。

206 回覆
151 Like 4 Dislike
Digimon Battle Spirit?
ps2 Digimon Rumble Arena 2

真實線第7章無咩驚喜,亮點可以睇到多左主角光環的兩位學長串到亞基利獸San值歸0。

因為第8章得拓真返去現實世界,所以真實線同第1輪完全相同。打完小丑皇的神社三色線選項隨便揀唔會影響後續發展,當然唔好作死揀唔返去數碼世界啦!

你以為真實線修司生存咁拓真唔係到佢會繼續做Leader?點知佢竟然退位讓賢,同第1輪一樣比媽媽葵做。

修司特質的Leader:鞭打隊友!

拓真大家就唔好抱太大期望啦,第8章最後仲可以逃避現實揀唔返去數碼世界。

因為多左修司輔助,所以壁畫可以再進一步解讀。你以為道義線吹到數碼世界係由人類信仰、集體潛意識的巨型印象空間已經夠癡線,真實線再吹大D,不過就係同「數碼」一D關係都無。吹到數碼暴龍係鎌倉幕府(1185年-1333年)就出現,吹到已經唔係數碼暴龍,係陰陽大戰記;大家唔係被選剩的細路,而係被選剩的陰陽師;大家一直都係渣住部神操機去操控式神。吹到咁樣源義經識八艘跳都打唔贏賴朝啦,賴朝召喚隻安杜路獸一個飛彈轟落去到,玩條毛咩?

神明其實好廢,都打贏左3次,仲要激情調和更加弱化比黑化左的普路托同波特巴塔輕鬆吸收。洗鬼動用到神獸力量呀(仲要係4隻)?

然後咁巧合咁隻白虎虎源太就訓左係遊樂場地牢到,呢個就係點解神明無端端攻擊遊戲場的原因,遊樂場班小不點無整醒佢反而係我地嘈醒佢...

可惜我地無大師球捉唔到神獸,幸好關鍵時刻有鎌倉陰陽師解圍。

你以為最終大佬只係一個殖民衛星砲神明,原來真終極大佬仲有一個鎌倉陰陽師春近。

係陰陽師的幫助下,我地終於得到神獸式神白虎虎源太的力量,A.K.A.老虎乸。

因為神獸入手,神明只能空手而回,遊樂場首次毫髮無損,唔洗帶班小不點避難了!
live左
奧米加獸
我覺得良算正常
俾我都淆底仲顧乜形象
起碼冇做過咩壞事
佢最多少少口臭姐
生存路線轉正之後幾討好
就算淆底緊都股起勇氣

反而個學長真係唔死都冇用
冇料又要爭住做「領隊」
一開始認咗自己冇料咪冇事
仲要又打又罵黑大耳獸
生存路線轉正覺得幾夾硬
好似無端端認錯咁
修司果然係不肖子有辱家門
真線線第10章,終於可以補返兩位學長的究極體,呢家所有人都有究極體進化了。

老實講雀仔食蟲好正常啫,比比鳥都捉綠毛蟲食啦!

番長飛蟲獸現身,由綠渣變成紅渣,多左3倍速,仲識飛添!講到明係飛蟲獸,本來就應該係蟲蟲獸正統進化,明明蜜蜂有虎蜂獸但又編編轉職過檔...

良終於擺脫媽寶,成為真男子漢!

修司又想做肉醬啦!

正解=虐待數碼暴龍!

基路比太可愛啦!極致之善,善良正義徽章的持有者。不過修司同一乘寺賢唔同,修司係作為同伴之下不斷開地圖碼屌人,同一乘寺賢前期作為反派同大輔對抗,當然地下水道之後就算洗到白雪雪都無人同情佢啦!

今次來到北面廢墟住宅區搵4聖獸,終於唔洗再玩圖書館戰爭啦!

但同圖書館一樣,妖狐獸依然會放出幻影迷惑眾人。不過由於成班被選餘的細路全員生還,所以幻影對象的唯一選擇得返被附體的深雪。

當然主角又係垃圾智商,之前3色線圖書館見到兩位學長幻影又係on 99咁跟住佢地送死,只不過比亞古獸叫停阻止。今次亞古獸都懶得出聲,交返D戲份比學長算。

雖然成功破除幻影,但大家都係被選餘的細路,唔識用Google Map搵4聖獸祠堂,又要春幫你地帶路...

終於見到玄武獸啦!不過佢比妖狐獸帶來的眷屬纏住,咁樣連草食男都發火啦!

真實線的妖狐獸有更加大的野心,唔單止要捉曬我地成Team做祭品,甚至連4聖獸都要收復埋。連完全體進化祭師獸都有立繪,但我地成Team都係究極體,再加上上一章媽媽葵隻白虎虎源太,妖狐獸有勝算咩?

就算神明今次無現身撕票,我都要打到你肯乖乖聽話為止!
真實線第10章,龜頭聖獸現身!

剛剛先放出眷屬打鳩人,然後依家又叫人乖乖講和...

玄武獸果然係防禦型,一見到勢色唔對立即縮殼防禦。

可惜班4聖獸就十足個廢老咁,脾氣暴燥、盛氣凌人,只係挑釁下佢屌佢縮殼唔講武德就立即解除防禦狀態。

同白虎虎源太一樣,輸左又賴地硬走數又要求打多場,又係要鎌倉陰陽師出面調停。

然後個龜頭就送左比又可愛又純真的沙希,到時沙希又嫌三嫌四又話核突變態啦!

結論:4聖獸只係鳩吹出來,實際上只係個死唔去的廢老!

調和線下黑化妹控魁斗毀滅世界真係膠到不得了,講野太中二病本來好悲傷的劇情都變左笑劇,都係黑化葵的激情線痛心胃痛得多。

最終死硬頸的妖狐獸同玄武獸亦終於肯入隊,下次就輪到加魯魯獸同青龍獸登場啦!
Lm
4舊幾水買隻game返嚟睇故事0遊戲性?
有呢d玩家笨大咪出乜嘢遊戲
都有遊戲性嘰,後期眷屬抗性高需要考慮屬性問題,唔可以只係靠一隻戰暴無腦dump火球打天下。
真實線第11章,下水道水蛇。

加布獸一直披著加魯魯獸的皮咪係「加布」獸囉,本身佢就係黃色嚟。

加布獸住下水道...我以為佢會住係森林或者冰屬住雪地。

原來加布獸以前就已經咁臭串...

老實講加希獸咁硬頸固執,係的智力理唔理解到明春都係個問題。

明春棄寵50年,等我乖乖將事情辦好之後先再到森林接你啦!

留意數碼世界時間流逝比人類世界慢,加布獸隨時等明春超過100年。

加魯魯獸愈來愈垃圾,之前道義線比木偶獸打都算,話曬都係黑暗4大王,呢家墮落到比成長期加支獸蝦...

救完加魯魯獸之後就係數碼暴龍傲嬌求生,我幫明春只係為左賣人情絕對唔係乜撚野友誼羈伴架!Baka!Baka!Baka!
真實線第11章,下水道水蛇。

青龍木羽緒現身,臭串我地係垃圾孱弱人類,但自己都有個鎌倉陰陽師做拍檔...

雖然話就話係單挑,好彩都只係唔比出主角群,仲可以出野怪。我已經係玩第1輪時已經整左成Team軍火庫出來,但如果你地平時只練主角群而無去捉野怪的話就...

青龍獸:只係下水道濕氣重風濕病發作,呢舖唔計,三盤兩勝。

最賴皮的4聖獸,其他聖獸只需要打一輪偏偏佢要打兩輪。地圖一樣敵人一樣,只係加布獸劇情進化做鋼鐵加魯魯。

數碼暴龍就係大型印象空間,集體潛意識,連神都係創造出來的。

古時人類真係唔講道德,咩親情完全行埋一邊。

明明成場都係加布獸單挑戰,但戰後連青龍獸進化都分唔到比左女皇陛下,就連黑大耳可以進12神將玉兔獸都分唔到進化。真實線雖然同道義線一樣加布獸會入隊,但只有道義線先會解鎖奧米加獸。

真實線第11章完結,下次就收復埋最後的朱雀獸,打神明春近將會押後到第13章。
夾硬塞個進化比隊友做4聖獸都幾搞笑
留個靚名先
又追晒喇
有咩問題
以前玩avg類都0遊戲性賣6,7舊水
佢地隨時連戰棋都無,真係睇小說。
真實線第12章,傲嬌的朱雀獸。

又玩肉醬,人肉饅頭真好吃!

憤怒過頭變左白髮魔男。

然後頭髮又立即染黑,得咗!

校舍附近一係校舍本身,一係打最終Boss的祠堂,咁唔係好難搵啫。

不過話曬都係恐怖遊戲來,點可以比班被選餘的細路平安度過?繼續天神小學鬧鬼事件,再次迫到媽寶良San值歸0。

良學長Smug Face!

真係反高潮,下一秒立即Show個真身出來,依家全世界都知最後一隻聖獸就躲係學校到啦!

最後一隻4聖獸果然厲害,可以幫班數碼暴龍洗腦,主角群孤立無援。

係命運帶動下我地再次返到去打蜘蛛獸救媽媽葵的體育館。

所有數碼暴龍拍檔被洗腦就唯獨深雪隻妖狐獸無事,巫女果然神通廣大。

數碼暴龍:消失的密室。

真心當初第一章春係學校個幅慘白面真係恐怖過貞子,被蜘蛛線纏綿的廢校真係好有恐怖Game Feel。不過遊戲製作中途換人,所以恐怖度大減。

果然係火屬性的聖獸,憤怒怨恨度係四聖獸最高!

1000年前比鎌倉時代仲早,去到平安時代(794年-1185年),官方下次玩大D,出個數碼暴龍源平之戰,我要睇陰陽師血流成河!

原來又係左膠累事,殺左一個癡左線的同伴畫面唔好睇。當初殺左春近就可以Happy Ending,唔洗現代日本來找數。

咁你想點呀?係咪想一個聖獸打我三個聖獸呀?

唔洗擔心,媽媽葵會捉你同人類拍檔合二為一強制互相理解。

又係用到爛的嘴砲神功,可惜話曬都係四聖獸魔力,所以無效。

嘴砲神功唔得就好似媽媽葵咁合二為一強制互相理解,當然我寧願同天女獸合二為一強制互相理解啦!

黑大耳根本就無洗腦,只係今次有藉口食修司一次過還返之前頭5章的「恩情」。

呢個大眼仔真係殺到人,係修司呢D垃圾先唔識欣賞。

結果呢場洗腦鬧劇咁就玩完,真係太失望,至少整場內訌戰比我地打下邪惡基路比玩下呀?

之後就正式開打了,呢場比我想像中難打,佢同小丑皇一樣有太高速度型有太高回避率,野怪成日打唔中佢要迫住出主角團三聖獸打佢。

唔係我太強,只係你個廢老太垃圾啫!

朱雀少年擺明就係嚇鬼玩野,做得陰陽師無可能唔識字啦!

真實線首次出現四聖獸,大家都估到最終大佬係黑暗黃龍獸啦!

終於來到最終決戰了。

傲到盡頭便是嬌。

成隻game得一隻雀仔,朱雀獸當然係比英雄稔啦!

真實線第12章完結,最終決戰押後到第13章,四聖獸大戰黃龍獸。
大結局幾時有
我朝早已經爆左機放工後會出post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞