聖誕特價買左數碼暴龍絕境求生,睇下係咪真係五星極伏電子垃圾先。

206 回覆
151 Like 4 Dislike
道義線第11章,奧米加獸終於出現啦!

其實妖狐獸一早知道神明所在位置,只不過激情調和線要搵黑化葵同魁斗所以劇情押後到最終章。

道義線好歡樂,最終決戰前都玩Selfie。

非常激嬌固執的加魯魯獸終於返來啦。小丑皇殘黨當然係同樣係黑暗四大王的木偶獸。可憐小丑皇係激情調和線黑化重要人物,點知係道義線就已經劇情殺左...

50年的等待,友情進化鋼鐵加魯魯獸。

加魯魯獸終於正式入隊,難忘時刻來個全家幅(0San值學長除外)。

來到祠堂深處,激情調和線就有黑化普路托同波特巴塔暴力爆門,來到道義線就要乖乖搵鑰匙開門啦!

致敬01。

意識改寫,嘴砲攻擊,效果拔群!

今次將巫女包到實一實,我睇你點樣傳達聲音!

意識沉底,嘴砲攻擊,效果拔群!
道義線第11章,奧米加獸終於出現啦!

可憐妖狐獸,三條線都要死。

你以為呢隻game到三條線都唔會死的稔或者成日臉紅的暴力狂魁斗先係男二,其實教授先係男二。無左教授深雪就會爆死,而你地戰暴廚都睇唔到奧米加。

經過一段非常糟糕的對白之後,大家最期待的奧米加獸終於出現了。請大家體諒呢隻game小本製造,無專屬合體動畫,仲係用兼用卡。

因為得一招必殺技,所以得返加魯魯砲而無暴龍劍,而且加魯魯砲AOE仲差過戰暴招蓋亞能量砲,但起碼好過機械邪龍招無限大砲。

無左奧米加獸就唔可以拯救到世界!奧米加獸可以再戰10年!

幸好只係假死,同惡魔召喚師一樣,只要主人唔死,仲魔就可以無限召喚無限復活。

原來數碼世界需要人類的信仰先可以維持,要創立數碼暴龍宗教。我係咪玩緊Persona,成個數碼世界只係一個大型印象空間集體潛意識來?

下次就係道義線大結局。
道義線最終章,原來係女神異聞錄:絕境求生。

又來無新意的幻影擾亂對方。

都已經打到去最終章,區區幻影點會嚇到我呀?

上一章剛剛先變做蛋,下一秒就立即滿血復血,直接跳過幼年期立即變妖狐獸,唔通巫女課左金可以立即復活?

正視自己的內心,跨越50年的姊弟情。

隻game變左做Persona 4,大家都要直接面對自己最脆弱的一面,影子再覺醒成反抗的人格面具。

其實稔比實際上的外表更強大,特別係激情線同調和線普路托同波特巴塔都係病毒種怕光,夜鷹獸進化成瓦爾德獸再用稔對話開移動範圍一野衝到去Boss到來一招極光波動可以重傷對手。

佢個人格面具睇到一臉無奈...

如果唔係拓真望著,稔早就比自己影子整死左變祭品了。

英雄係唔會輸架!
Lm

呢兩個囡囡一D都唔軟弱,就係因為調和線呢兩個左膠囡囡生存,所以先無好似激情線咁世界混亂。

媽媽葵終於學識唔好將所有責任攬曬係身啦!

這麼可愛的沙希,有誰會討厭你?

美悠竟然坦白表達對哥哥的愛。

妹控魁斗聽到呢番說話開始飄啦...

魁斗學識放手,唔會再好似個蘿莉控咁變態跟蹤佢。

相反美悠展示佢獨立懂事一面,成為真真正正的女皇陛下。

破除自己的Shadow, the true self之後,終於要同神明決一勝負。全員大集合加兩隻野怪的10人作戰。

不過同激情調和線唔同,道義線大家比神明壓住來打。好彩呢條線有嘴砲神功,吟遊討人除左可以Buff隊友外仲可以Nerf敵人。

致敬戰爭遊戲電影,當時太一佢地就係因為現實世界的訊息打氣而合體進化成奧米加獸。呢家同樣又係現實世界的訊息立即滿血復活加Buff,當然我地係上一章都已經睇到聖騎士奧米加獸的英姿啦。

可惜神明屢勸不改,臨死都強調自己活人祭拯救世界無做錯。如此腐敗的世界都係砍掉重鍊算啦!

最後原來根本唔洗咁麻煩又捉又殺,只要有人民的信念,數碼世界就可以維持,咪即係成個數碼世界就係一個巨型的印象空間集體潛意識。當然係資訊年代,要傳播數碼暴龍宗教簡直係易如反掌,有心帶風向的話,整個愛獸神力都仲得。

呢D野搵三島解決啦!整個問卷問下人係咪相信獸神的存在。

傳送門就係旁邊,唔洗坐火車離開了。

因為獸神資訊係數碼網絡傳播,所以獸神世界自然轉化成數碼世界。

同樣地獸神亦會變左做數碼暴龍,呢個就係數碼暴龍的起源。

道義線完結。原來一直以來都係標題黨,數碼暴龍無數碼,只係係最終戰先開始轉化成數碼暴龍。成條線一直強調信仰同集體潛意識,比起玩緊數碼暴龍,我覺得自己玩緊SMT Persona。希望A社將來可以將NDS的惡魔倖存者Port上PC啦。

下次第4輪就係最後一輪打真實線,升爆良的好感度達成真正全員生存的結局。
多謝樓主完全唔想買黎玩
睇完樓主反而有啲想玩
美麗的內心進化鼻屎獸咁爆
咁慘?
之後會愈進愈美麗,放心

打曬所有3色線,數碼圖鑑餘返4聖獸加黃龍獸。

一直狂加媽寶良好感度,升到過半心心連完全體都可以進化埋。

春第4次睇媽寶良分屍現實都睇到悶了。

通往真實的一擊,原來數碼暴龍可以救主人。咁樣的話激情調和線第9章遊樂場的話根本沙希美悠可以唔洗死,但花拉蝦蛄就偏偏呆左係到等死,佢地完全為死而死,純綷單純為左令葵同魁斗黑化死得好無辜呀!

無事之後媽寶良傲嬌了...

死過返生之後良認識到數碼暴龍拍檔的重要性,終於肯同古尼獸溝通啦!

雖然無死人,不過話曬都係絕境求生,所以戰後都要苦口苦面...

你以為經過上次的經歷之後修司會體會都拍檔的重要性?錯!佢同第1輪一樣屌到黑大耳飛天,連良學長都睇唔過眼。

遊樂場小不點連良學長都加入埋混戰,同魁斗一樣都係不良青年嚟。

實在係太易玩了!

人類赤手空拳唔夠仲要變埋成熟期揼人,果然同媽媽葵一樣根本就係欺負弱小,佢地無被人打到變蛋真係奇蹟了。

之後熊仔獸殺到,良學長又驚到腳軟退化返做媽寶良,好彩古尼獸又再命運的一撞又再進化返做良學長。性格大變仲勁過去殿堂偷秘寶偷心。

對付扭計的妹妹,果然要死過返生的當事人來個震撼教育先識清醒,威力仲驚過沙希同哥哥魁斗夾攻。終於認清事實唔再發公主夢,真實線第4章完結。
真實線第5章,唔好誤會,大家只係想救黑大耳獸。

修司依舊對黑大耳脾氣暴躁...

你撚係一直同古尼獸友好呀?你以前唔係一直串柒話係垃圾臭蟲咩?

雖然契機不同,但結果相同,對付壞左的男人一定要打到佢清醒為止。

竟然係以前最驚數碼暴龍的良學長教訓一秒混熟夜鷹獸的英雄稔。

原來良學長係數碼暴龍傳心師,利用量子物理進行雙向交流。

各位玩家係第1輪對修司的印象,當然唔單止唔理同伴,仲要虐待可愛黑大耳,簡直罪大惡極!

一個媽寶一個爸寶,所以良學長獲救修司黑大耳先可以救得返。

禮尚往來的偷心悔改拳。

黑大耳真係好虐心,成隻game可以睇得出佢真係為修司付出太多,就算唔識進化低戰力都依舊好搏命作出貢獻。

認住呢班被選餘的細路,佢地就係望著你變肉醬修司繼續Facebook打卡而見死不救的垃圾隊友。

然後就係偷心後的悔改洗白時間,修司跪到成個鴨志田咁。

屌你老母!點解唔跟劇本行的?

不過就算真實線有主角光環都依然敵唔過白霧攻擊,仲係要教授出馬。都仲係被選餘的細路,無個大人睇住就立即Gameover。

真實線第5章完結,終於成功拯救修司黑大耳,兔兔這麼可愛,怎麼可以殺兔兔?
終於有正常線
打左4輪,終於可以補返兩位學長的進化路線啦!

蟲蟲呢D低能生物智力低,需要將所有配點加落智力到。

點知原來良學長先係低智力那個,仲要突然唔識量子物理,無得數碼暴龍傳心。

然後毛毛蟲變身成幪面超人,智力解急升終於學識講野,太感動啦,之前頭3章仲成日串佢唔識講野...

同樣係特訓,不過今次輪到去特訓修司,可惜佢本身就係個垃圾、假領袖、不成大器。

一秒前話要認同自己,一秒後就自暴自棄,果然係不肖子,黑大耳變雲迪獸吞左佢算啦!

至少今次終於肯聽黑大耳的鼓舞,無再叫佢收聲,12神將玉兔獸降臨!

真實線第6章開始,你以為黑大耳獸無死就唔洗嗌交。點知呢隻game係低成品製作,就算只係黑大耳獸個一團黑煙都已經可以令班被選剩的細路強制嗌交,第4輪又要做和事佬啦!
真實線第6章,就算係真實線都要強制嗌交…

肉醬修司又繼續洗白,白過白雪公主啦!

不過今次稔同夜鷹獸反面有兩位學長頂住,可惜修司其身不正,之前3至5章對黑大耳太過驚人,唔好以為洗下白白就可以空空遺忘!

最後同第1輪一樣都係要教授出馬先肯乖乖和好,垃圾被選餘的細路!

之後稔同夜鷹鷹獸和好之後就可以開第7章打小丑皇,不過寶石蟲同玉兔獸肯定打唔入,都係要派瓦爾德、鳳凰呢D神聖數碼暴龍上場先壓得住。
佩服樓主可以玩得落
呢隻真係極度垃圾
最開始應該係整到章章都好似第一章咁搵道具整呢樣整個樣有分支
比第二組接手就左cut右cut,由其TE呢個嗌交劇情最明顯
個嗌交根本唔合理
樓主好勁玩完第一章見唔係暴龍獸停左無玩
但估唔到咁黑暗咁多路線
剛剛開機見到有更新 究竟更新左咩
數碼暴龍最好玩既game就係果隻平面對打果隻其他都唔知做乜撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞