加拿大車主討論區 (1)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
掃把佬Outback
Mini 好揸,但架車舊咗整車會好甘 (唔係正常換brake 果D)

利申: Cooper S 第八年整車太甘所以決定賣咗佢。
頭先搵咗間有鋪頭嘅車配鎖匙都配唔到 死人韓國車啲嘢零舍麻煩
not much difference
貴到仆街
可能呢啲人成世離唔開唐人街、唔離開屋企或者連車牌都冇搵藉口
有閒錢養得掂咪得
但toronto 如果住dt就真係唔洗車
住downtown多數唔連車位 想有自己車都唔得
不過有啲連車位嘅單位住戶都未必揸車 就會放租畀同大廈嘅其他住戶
DT揸車真係惡夢
Some houses don't have garage.
知唔知要排幾耐?
本身2023model都貴2022 幾千,
另外option加左
-paint/undercoat protection,
-all season protection floor&cargo mat,
-road hazard protection,
呢度夾埋都$4500,仲未計doc fee同死人wheel locks
Dealership 係 port moody Honda
嗰啲應該有得買permit泊街
有啲舊屋無車房,得carport
我 average City+hwy 8.9-9.2L/100KM .
可能break-in 左 個engine後會好d fuel economy
咁咪麻乜煩囉。
呢啲説話都應該係住唔起downtown先會咁講
試過十分鐘行到既地方塞半粒鐘未
Lm
其實依家息口係好貴..上honda網自己build 個息都要7~8%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞