加拿大車主討論區 (1)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
有無相?泥擋位係沙板定裙腳?

你錫車定係但求唔好解體就得?

唔同位置、要求都有唔同整法,有啲你DIY都得
裙腳
唔錫車
我架車已經整咗1000蚊

死氣喉唔係嘈到拆天就由鳩佢啦,我上手俾人偷咗隻催化同尾鼓之後,就燒咗條水喉落個催化到直出,尾鼓就換撚咗個奇撚怪怪唔啱Size嘅雜廠嘢,前面催化又係穿窿,我都唔撚理佢

總之無著燈同P0420就得啦

我聽過啲移咗民過嚟20鳩幾年嘅人講,呢度啲差佬唔會捉響喉,因為佢哋都知道揸得舊車嘅大部份人都係冇錢整車

努力工作,過多一年出㗎新車好過啦

加油努力,搵銀要食力!
馬自達會塞車,我睇開Benz同Rolls Royce

利申,揸過30,內籠算高汁,有設計感,50應該都正
睇下末期癌症未,未穿就省下佢噴防銹鳩就

銹到穿就有排你玩,可能要用Wire Wheel打甩啲銹再噴防銹喺入面,然後再補纖維灰再上多層面嘅防銹

當然你都可以求其省兩下就噴嘅,反正大家啲車都係命不久已,正如我車底個窿一樣
30呢種細車開超過120會唔會好搖
揸過corolla cross好搖
點解呀好多人呢啲位都生鏽
係咪撞過就會咁
我諗係我懶洗車
冬天啲雪/鹽卡喺呢個位醃住
其實Toyota就冇話好唔好揸,軚感偏輕,力水又冇乜

不過CHR外型就幾醒神,唔係成日車人都好夠用
Btw 而家呢邊應該冇得再訂CHR,同埋Toyota啲車撞手神,基本上冇得揀,息口貴,又會焗你加package先俾車你

利申CHR車主
因為鹽同啲冰藏在係裡面
好想睇點燒條水喉落去咁奇葩
鏽到食咗落去了。
俾我嘅話就用沙紙省完,成條裙腳用防銹噴咗佢

用400乾磨水磨都應該得,反正啲防銹噴出嚟啲Particles 勁撚厚,有銹嘅位磨再重手啲都唔驚,驚唔靚就再上600、800水磨

Canadian Tire應該有白色防銹賣,好似叫Rustoleum,你搵下,再買兩卷粗嘅Masking Tape同拎一堆各大賣場嘅免費Flyers,貼好哂先噴以防Over Spray,再買一支Reducer抹乾抹淨先噴

應該一個星期六乜撚都搞掂,買料都係100蚊內

呢啲唔好拎去車房喇,閪冧自己嚟啦
我喺台灣國3上到140都覺得穩陣,至於Corolla Cross,我會形容係世界級辣殺
有無渣過馬3?
呢邊CHR係咪得頭驅?

我都想出,但後排真係幽閉恐懼症
上架嗰陣無影低,不過類似係咁,由上圖變下圖

不過人地用不銹鋼燒,我上手條意大利佬用鐵喉燒
馬3反而無
揸到180都仲ok
多謝指點
記得帶護目,豬嘴,帽
嫌麻煩拎去師兄間車房搞啦
呢啲咁細嘅job睇怕係師兄嫌麻煩吧
請問手柄位甩左一粒米咁大嘅油係咪可以買啲野自己補?應該係買叫咩名嘅野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞