加拿大車主討論區 (1)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
電筒
保暖氈/褸
水箱水
反光衣
Jump starter
揸緊18年Elantra揸開豐田 第一次揸韓國車 都唔錯
Tire pump, tire gauge, first aid kit, towels and cleaning liquid for windows, battery starter
BTW, battery jump starter可以係Costco買。基本上一個尿袋同jump cable.
he have good skill and got recovery car....
CX 5 solo 咁玩法搵命搏
得off TCS 冇lock braking 過坑唔夠wheel articulation 就收工
唔係一定搵到人救
揸緊outback touring 好想知XT多個turbo係咪好力好多
0-100 6秒幾
保險我係上lowestrates.ca搵,邊間最平睇落ok就再打電話問價
新牌仔而家咩價位當減晒所有可以減嘅位 eg indoor parking/ 25歲以上個啲
我諗都要接近2700-3000一年
咁當然啦
只係想share 架車都有一定嘅功力唧
係呀,我之前都有咁玩法
不過有一次真係覺得差D 令野... 上 mount cheam trailhead 卡左坑....
用 momentum 過差D 撞爆車底.. 好彩- 6 過到不過都驚到pk .. 始終 ground clearance 唔夠
都係買番D 高身車先去.....
full g 新牌最少 330一個月走唔甩
想收集下
大家買新車有冇拎到啲咩優惠?
上年買送3M貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞