平價sporty cars?

333 回覆
3 Like 68 Dislike
直路追返呀嘛
山路唔計 尾段唔計 track day唔計 聲唔計 車重唔計 軚感唔計
咁計發model 3又真係幾sport嘅
其實電車油車跟本唔可以相提並論 係兩樣野黎
正如你唔會攞隻Apple watch同機械錶比
然後話Apple watch好正時間準又可以測心跳

樓主而家就好似開post問緊平價嘅機械錶
你就話Apple watch好正

無可否認model 3係性價比高 不過毫無個性可言
你唔會同人講你係玩車架lor
咁慢既車都計真係幾sport
Nurburgring 記錄又無
直路4秒又入唔到 極速又係200左右

Mx5/86 唔係唔好
係無速度 跑得慢 唔夠快 啫
唯一優點咪就係買個個夠笨柒
啱 你啱
師兄露哂底 建議收返埋先
係咪要Chiron, Senna呢啲先可以叫跑車?
Super Car, Hyper Car 仲係唔係Sport Car
可能佢地又話呢樣唔計嗰樣唔計,所以都唔係講到底都係想話Model 3係跑車黎打飛機意淫自己揸跑車
香港來講我諗除咗大帽山落山段之外
就算深淺赤石呢啲熱門飛車地點
冇大帽山咁急嘅灣都係m3p 贏
公路更加唔使講啦
係有班人不願面對
事實真係轉唔到, 有圖有真相

新果架 C63S 混能都唔會話自己sport cars
model 3? 牌簿明明係saloon,都唔知點解要衝出黎

唔係快就sporty, 呢個係一個package

tesla roadster 就真係sport啦,lotus底盤果架
部嘢4百幾匹加摩打上到6百幾匹 好正
Ching 你成日轉名

-click入睇你嘅回覆覺得有營養,有D開心係樹有新人識車

跟著覺得有D似以前嘅Hamilton

點知一起低先發現係同一個人
唔計,只係計0-40 你都輸
一係計咩40萬內最快
再唔係 計碳排放量
點都贏呀
其實model3彎方面有D似前美國D muscle car,加速快,扭力早,不過重磅

要快,用point and shot嘅揸法

好唔好玩見人見智
你唔講我都唔知佢係以前嘅13Hamilton
AE110
搭高鐵
0-40反而係啲hybrid會仲快過P100D eg. GT63S E
然後電撚就會入嚟同你講性價比
真係瞓喺度都贏

所以啲電動車廠洗乜諗咁多
前後一字擔 配400匹摩打 掂
09 scirocco
我係你就收皮喇柒頭
飛街根本冇得玩
咪又係同十年前不願面對歐洲組一樣
舊45夠做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞