平價sporty cars?

333 回覆
3 Like 68 Dislike
2014 edition one 新車70幾萬
2023 年易手 廿萬左右
真係幾抵
有d盤10幾萬
4X4 PICK UP好正
唔會有棍波版
都係睇邊代,新一代唔覺
咁又係
美國警車冇棍玩
呢部真係萬事得30年最熱誠既作品
其實RX-7都係
不過生產貴同冇Miata咁賣得啫
NA同FC係同一個platform嚟

跟住NC同RX8又係同一個底所以兩款都係膠膠地
認同
笨7? 您知不知道 MX5 Miata 係全球Top3內最好賣既跑車 笨7 唔好玩啦
跑downhill 唔慢啦
無錯
所有識車名人例如龍Sir、Jay Leno、Jeremy Clarkson、陳啓泰之類都讚係好車,美國car and driver又連續n年入 10 best既車
總有連登仔係眾人皆醉佢獨醒
咪撚就係
跑Downhill 車輕就係皇道
車重的話幾大馬都無用
跟本啲model3車神就係渣開1500腳車果班垃圾
屌你係咪嗰啲有牌冇車或者冇牌冇車但又瘋狂吹奏電車嘅撚樣

明明大部分Tesla只係一部直線加速可以好快嘅日用家庭車
點解咁多tesla fans走入嚟跑車po討論
望倒啲tesla撚嘅comment
諗起自己初中嘅時候

嗰陣覺得部車加速快就係跑車
後來到高中慢慢識車
再度學車 買車 後來開始換車
就明白到快≠係跑車

一部車係咪跑車除咗速度仲要配合埋好多因素例如
軚感,懸掛設定,車重,車長,彎路表現,抓地力,車架剛性,底盤承受力,油門反應,brake,引擎重量,位置,司機坐姿,視野,波棍軚盤擺位等等

Tesla喺充電站充足嘅城市入邊無疑一部幾好嘅日用車
後排空間闊落 又安靜
但唔會突然間因為直路加速快就俾人講撚到變咗跑車 好撚誇張
一定係miata
用佢溝過唔少妙齡鬼妹
Tesla加速都係0-100先勁,0-200會倒輸畀好多汽油車
亦即係話100-200嘅中段加速係相當弱

仲好似有人提過Nurburgring?
佢心愛嘅Model S Plaid要7分30後
即係...慢過RS3
跑北環呢種睇重馬力嘅場,結果出嚟成績仲差過馬力唔夠自己一半嘅hatchback
然後大言不慚咁講跑車乜乜乜
我諗真係得Tes撚做得出咁白癡嘅事
好奇各位Ching 點睇MR-S 車仔輕幾好扭咁
我都想聽吓揸過嘅師兄有咩意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞