平價sporty cars?

333 回覆
3 Like 68 Dislike
wa , 勁車,
好sporty 呀
香港地有咩急灣比你爬頭呀??
你意為自己係賽道?
我本人就真係未試過有人灣心走黎爬我頭,你小朋友有車牌未?
你揸咩車呀?
所以咪炒囉
你出車出錢出命
玩咁大
實唔夠你玩
一句都睇到你幾鳩
睇佢上哂頭咁
仲快過佢部tesla充電
咁不如Veloster,佢個N版反正算幾跑得
i20N 睇落 fun 過 i30N
樓主話喺美國,未聽過北美有i20同i30
條喉響得滯?
個d新牌仔買左T車,以為大馬力就好好飛,樓上已經有小學雞,睇佢幾時炒
直路切線都炒
所以點解咁多人仇視T車,唔係架車有問題,係車主態度,買得呢架車,一半態度都係mk格,又一個傻閪,亂9咁揸,自己死好,最慘日日推頭撞欄害到人塞車
樓豬條柒頭唔識車
揸部自動86
又係你jm9
i30n
冇試過86
租過mustang 2.5T convertible AT
有ND1 1.5 MT
力/聲一定mustang,樣見仁見智,mustang 係大架好多,樣惡。玩一定係mx5 好玩,重心低,引擎轉數反應快(唔代表架車快)driving position 都好跑格,成見事會令我覺得架車好似好快,但事實係慢。呢種感覺要揸過嘅人先明,平平地,租黎試下先。mustang eco boost 無論力,車籠refinement都一定好過mx5 ,尾箱又大啲,有尾座唔坐人都可以擺下野。mx5 cabin 只夠坐兩個人,多少少野都要入尾箱。要睇埋係唔係second car,mx5 可以daily,但只有一架mx5 係會唔夠用(隨非真係一支公,冇family/social life)。我自己就mx5 + model Y、呢個budget,係我角度係best of both word。電車代步、加速冇得頂係事實,但係講happy,同女人仔出去2人世畀,加好天,mx5 開住個篷,真係享受黎。

不過ND個2手價可以睇埋987,維修保養一定係一筆錢,不過2nd car 唔daily,個皮費又未必差太遠。
987係咩
我係諗住daily用
應該係波子Cayman
BMW M3
舊波子boxster,daily 987 唔係話唔得,但係消耗品貴,油費又金,舊boxster 維修會比日本車貴,比bba貴10-20%,詳情要再問其他ching。ND 講舒適度係可以daily,唔好手多改避震就ok,原裝其實好平衡。但要接受擺唔到野同車唔到人。 未玩過86,但揸過一排舊Impreza 仲要係NA冇turbo。boxer engine 冇想像中咁多麻煩,勤保養,經常行車就ok,其實都幾好玩,運轉會比直四靜同冇咁震,不過唔知係未NA Impreza 問題,冇低扭可言。86都係留俾其他Ching 講。不過最起碼可以載下人同貨。另外一樣野,假設Ching 搵2手,全原裝ND比全原裝86易搵。(小弟有少少原裝控)舊Ford (2005)又係多鑊氣,玩過一排舊focus 棍仔,平買,零件唔貴(有祖國福特加持)但整到我怕。希望呢代mustang 會好少少。
係邊度急彎慢頭咁撚勁
model 3 sr 0-100要5秒定6秒,仲要係得頭段,喺市區亡命加速實快,領便當都快

S plaid 落場數據係唔錯,係唔知日用同耐用度點
當年一交plaid 1個月就自燃左一架
車撚點解咁反感Teslun
人生買左架平tesla 就無憾,面子緊要,死都可以

喺馬路見到要小心呢d人,佢地死係輕於鴻毛
車保都要買三保,撞車就凶人娘親,郁到保險就縮
124spider
s660
ND 連棍波都可以做腳車,果種人馬一體駕駛真係好過癮
因為佢地架架喺馬路唔夠一個車位都死攝爛攝
一係新牌仔專攝盲位

形象好討厭,好價賣左唔做teslun
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞