[PolyU] 紅磚大學討論區 (73) - 冇人開我開

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
還神 多謝GPA god~
過3.6就有
我想問如果要sem 3 先畢業 駛唔駛同AR申請

係estudent 見到自己個study end semester 係2022/23 sem 2
其實你grad唔到佢都唔會俾你grad架啦
我指要同AR講要defer 到暑假
Thx gpa god
我想知大學嘅graduation application係點搞?
想問下係咪一定要自己申請先可以grad?
假設我year 4 sem 2 fulfill所有 graduation 既 requirement,咁佢會自動叫你grad 還是要申請?
如果差小小過3,可唔可以讀埋個year 4 暑sem再grad?

如果要defer到year 5 sem 1 grad 又會點安排?
幾時可以攞transcript 同 cert ?

同埋我見2020之後入學,個study duray係4年,咁係咪冇得defer? 4年grad唔到係咪會被踢?
grad係要申請 每個sem完咗add drop應該會收到email
如果你fulfill唔到graduate requirement你點都唔會grad到
冇記錯依家係冇得retake pass想刷gpa建議問下AR/自己dept
你想defer嘅話諗辦法F咗佢咪得
如果我4科car特登hold起一科唔讀,或者特登fail其他gur(eg, healthy lifestyle)
去到year4根據gpa決定要唔要defer
如果差小小過3就喺year4 sem3 或 year5 sem1 reg多d car刷gpa
咁得唔得?
我想問如果要retake嘅科同preassign左嘅time table 如果撞嗮 係咪基本上同今個sem retake 無緣
應該得
btw去exchange都有機會defer
https://m.facebook.com/HKPUSU.PolyUAC/photos/a.339470926421033/884671321900988/?type=3

google 搵到呢編嘢
cgpa 係計晒全部科,所以讀car係拉到grade
wgpa (hon gpa) 就係計 每個car area 最高grade果科
所以無論係追hon定cgpa,讀car都有用

btw 巴打講起exchange又提咗我樣嘢,可以特登defer,之後year 4 暑sem去exchange,之後year 5 sem 1再返黎搞掂畢業要求
多謝 GPA God
未接受到咁快開sem
想請問各位AAE1BN01 Introduction to Aviation Industry 伏唔伏?得Physics底冇商科底搞唔搞得掂?同埋final係咪真係好難?本來以為靚car reg咗而家再睇發現好似中伏
add/drop唔返都得啦
掂啦
呢個sem仲會唔有recording
好似有
ELC2011 讀乜鳩?邊個instructor 好?夠hea?
關學了
me2,夠hea都幾開心
字都打錯
唔講都見唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞