[PolyU] 紅磚大學討論區 (73) - 冇人開我開

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我諗住下年再reg 想住耐啲
邊度收風大中A range
Nds
應該得北京人有機會
嚴選十大連登集中討論區! 幫幫手做fyp問卷(有J圖)
https://lih.kg/3280709

大家得閒嘅可以幫幫手

好短好易填麻煩哂
我咪A range
想問下關於defer或者study extension既問題. senior入黎, 而家讀6科+FYP真心想死...有冇人知如果想讀多年會唔會批到, 打過電話問dept 同我講要過左add/drop period 再填AR9份form...問題系佢如果唔批但我過左add/drop就無得再揀科, hold住啲科假設批左之後又要揾prof再drop. 問dept會唔會唔批, 佢就答我最好有充份理由. 純粹讀太多搞唔店唔知算唔算...搞到而家都唔知再讀多年好定爆credit讀完算..哎而家新制度真系玩死人, 好撚驚無左個學位
你答佢太多科 會emotional damage 一招收佢皮啦 唔俾drop 到時自殺係咪佢負責?
你勁傻仔 情緒病係最大藉口

專才嚟 體諒下
點會唔俾,休學都得tim
師兄我同你情況一樣,學校仲打黎話萬一reject我extension,唔夠credit畢業就要踢出校,搞到我宜家又要照讀曬啲科先,遲啲又唔知幾時先有result,講真如果讀到week10先話俾我extension, 我不如讀埋佢
想問下如果我入左waitlist,但係其實仲有20幾個位,但係offer俾我個subject group就得5個Vacancies,如果到最尾仲有位(其他subject group無人揀),會唔會將啲位俾我呢個subject group?
我都唔知點搞好,而家諗住照讀住先,俾Dept大到,同埋個龜都唔上唔落🫠
Add/drop period 就完了
Metoo…依家搞到無乜心機 學校真係煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞