一個人去新加坡有啲咩要注意?

915 回覆
12 Like 124 Dislike
但我諗我應該一定唔會去啲賭場
去埋馬來西亞
搭巴士過去
最近學校長假過關排個幾鐘, 馬拉果邊好慢好慢
去賭場,開兩個溫室
機場新翼
熟食市場
你幾時去呀?呢排好似係咁落雨,玩得唔盡興wor
又想留喺新加坡算
1月頭去啊,希望嗰陣唔落雨
好悶
我個陣去4日都已經冇野玩
仲有得揀既就去日本啦
好似都係會落我疫情之前每年都會去新加坡幾次,好多當地朋友係果邊,如果你自己一個去係唔錯既,起碼玩得安全先
我去做野,每次都係去幾日,有時間去玩下
但係除左食野之外,d野真係冇特別
日本應該之後先再去喇 我都決定淨係去新加坡4日 悶啲無所謂我就係想hea
希望至少去聖淘沙嗰日可以天晴
就係聽啲人話新加坡係獨遊嘅好選擇
都好似係嘅我應該都只會去一次新加坡
唔去都無乜地方好去
garden by the bay一日
環球影城一日
之後剩返周圍行下 差唔多
感應式Mastercard 得唔得?
定係一定只可Visa?
聖淘沙其實真係冇咩特別,全部都係人工野,反而去睇下古蹟行下小店啦。點解會毒遊咁慘
Can can
會去啲小店行下啊 搵緊有冇啲特別嘅書店去坐半日
冇啊,我就係想自己一個出去靜下
其實去下D組屋區行下D民生小店 去hawker center 食下野 影下相 或者行下公園natural reserve 都唔錯
去左幾次新加坡 越來越少去D主要旅遊景點 反而尻行會自在好多
熟食中心我推介印度佬專去嘅Tekka...

去過五次坡狗國,都會去呢個熟食中心Lamb Biryani
我都覺就咁聽落新加坡都幾hea
記得十年前第一次去坡狗國,啱啱grad冇乜錢就咁過去玩,所以冇乜去啲畀錢景點,結果有日去咗南洋理工睇

咁去NTU要先搭SMRT去Jurong East再轉巴士入嘅,一落車就喺附近行下先,結果搵到檔斑蘭雞蛋仔,1蚊坡紙1底對於窮撚嘅我簡直恩物,買咗兩底食

而家開始叫搵到啲錢,去坡狗國食嘢唔使再鏡住鏡住,但反而搵唔返呢種感覺
Can can
新加坡真係無野玩,又無咩景點行,其實係同去左第二個香港無咩分別,除非你中意食佢地啲野

我依家都係窮遊,會覺得自己去得旅行都唔捨得用錢好寒酸
可能我有朝一日都會同你身同感受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞