一個人去新加坡有啲咩要注意?

915 回覆
12 Like 124 Dislike
草根書店真係好正
啱啱坐喺度飲咖啡睇書,店員仲幫我開燈搞到唔捨得走
烏節路圖書館都好正,後尾有啲好嘈嘅人入咗嚟就頂唔順走咗
新加坡睇書嘅地方都好好
我應該唔會再坐巴士
真係 琴日笨豬跳嗰陣隔離有班韓國人,一個跳緊嗰陣其他人會喺下面拍手歡呼
而我諗返下都已經兩三日冇同店員以外嘅人講過嘢
成個聖淘沙去到邊啲人都係成雙成對,諗住留到黃昏都係算喇
311 Jln Besar, 新加坡 208970

有時間去試下個焙茶,唔好飲返黎俾返錢你
新加坡除左天氣熱之外真係好正
我都好想但依家好飽
一陣返牛車水買手信,食完飯就要去濱海灣了,聽日就走
我都覺得其實好正 真係唔悶 可能因為一個人嚟 成日行到攰就坐好耐 喺呢度每日都過得好充實但又唔趕急
不過依家晏晝都係無辦法喺街邊逗留太耐 熱死
金鐘、旺角站表示未見過大蛇痾尿
咁快我上次去左成個禮拜都覺得唔夠喉諗緊4月好唔好再去
紅色線唔係長期塞到面容扭曲?
次次搭呢條線都想嘔
我都唔夠喉呢幾日真係hea得好舒服,但又覺得自己好多嘢都仲未做
我諗我9成會再嚟
手信有咩好買 全部野香港都有
我個陣去淨係買左nandos醬同班蘭蛋糕就算
結果我真係咩都冇買到,就係走咗去vintage music shop比人水咗買Michael jackson嘅cd
同埋day2行牛車水嗰陣買咗個細細地嘅魚尾獅雕像
原本諗住買林志源啲肉乾,見佢未開門都成村人排緊隊
但太憎排隊所以都係冇買到
頂,我真係癲咗先買6點機票
我一陣2點就去坐grab,依家好眼瞓但似乎瞓仲衰過唔瞓
陰功,開始倒曬啲衫出嚟再摺過
我其實今日先學識點樣喺啲hawker食嘢
日日都食hawker,但食完唔知點算
第一次去嗰陣又覺得就咁擺啲碗碟喺枱然後走好冇禮貌,但四圍望都望唔到我可以將佢哋擺喺邊
之後意識到有回收food tray嘅車,但我坐親嘅位都係見唔到架車
然後又開始覺得喺咁多人嘅地方我揸住啲碗碟周圍走好阻住,人又笨手笨腳,好驚會撞跌曬啲碗
所以食完on99坐喺度等有邊個坐附近嘅人都食完,睇佢會將啲碗碟攞去邊

今日食完已經直接攞住碗碟走了,開始相信其實回收food tray嘅位唔係咁遠
但今日已經係我最後一餐hawker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞