一個人去新加坡有啲咩要注意?

915 回覆
12 Like 124 Dislike
Lavender 嗰頭
就係呢樣搞到我有啲唔開心不過似係算唔熱
冇啊 就係好想去 至少係香港以外最熟嘅地方會去得安心啲
Kallang唔錯,近Geylang

其實星架坡紅燈區係regulated,唔會好似其他東南亞國家咁雜,即係啲妓院係要政府出牌嘅,而啲雞亦都唔可以出嚟攬客

我成日住附近,酒店平得嚟附近又多嘢食
上蓋嗰間算平 方便 不過細
點解嘅?
搭單問下,新加坡d酒店保安嚴唔嚴密?

小弟諗住今年去探下班friend,諗過到時叫佢地上嚟我酒店間房玩
佢地唔過夜,夜d就會走
SG成個HK咁去嚟做乜?泰日韓會唔會好啲呀?
當離開下香港抖下氣散下心咁囉
始終有時要去一個無人識自己既地方先真正休息到
如果台灣入到境 一定揀台灣
哇唔該巴打
應該會食完生蠔再去間cafe
泰國會唔會危險啲?日韓我都係乜都睇唔明 人生路不熟有少少驚
正解
第一次自己去旅行就唔好泰國喇
去台灣 新加坡呢D習慣左先
之後先日韓再去東南亞
最緊要習慣左無人幫個環境先好自己去落後少少既地方
咁危險就唔會咁多人去啦,其實最重要係你鍾唔鍾意嗰個國家先,如果no嘅乜都係假啦
其實唔係話危唔危險既
咁曼谷真係唔算差好現代化
反而係佢未試過一個人去 儲下經驗先
點樣搵路 一個人去個感覺感受係點
搵唔到路點樣處理 個人會唔會慌
同埋係東南亞真係會多好多突發野鬼鼠野
一個人去同有伴去真係兩回事
曼谷d 巴士真係我呢d 自由行去過十幾個國家都未夠膽試, 曼谷咩都grab都可以解決問題既, 但真心唔是第一次自由行仲要唔太有信心既時候應該去既地方

新加坡係就係悶d, 但自由行新手黎講佢比台灣更簡單安全, 全部野基本上同香港一樣邏輯

樓主到底幾時出發
9號出發
Plan 好行程未, 雖然唔plan 都無咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞