洛克人EXE合集討論(2) 2023年4月14發售!!!

1001 回覆
38 Like 2 Dislike
vc都係直接俾你 今次應該都係差唔多
https://www.nintendolife.com/reviews/nintendo-switch/mega-man-battle-network-legacy-collection

Additionally, the Japanese exclusive Patch Cards (like an old version of amiibo) can now be ‘scanned in’ from a menu in each game to give you some helpful goodies, and even the side content tied to Konami’s Boktai series has been included here. None of this is game-changing, sure, but it shows that Capcom went the extra mile to ensure that this would present the old games in the most feature-complete way possible.
我覺得照係日文
我細個玩英文版 係出英文喎
布魯士魂用闊劍同個19盾好廢,得個型字
對面d魂勁好多
放工失望返屋企
聽日啦
聽住歌當打緊
https://youtu.be/XtY2-yOm7tY
係人都知你講宇宙神遊啦
如果你逆exe4已經覺得好玩
你玩返123一定j出血
2同3簡直係巔峰
4簡直就係垃圾,我係exe忠實擁躉都冇面俾
玩嘅時候側邊有條邊
除非重寫隻game姐,唔係既話點改到個畫面比例
當年由exe4 開始玩起

exe123都係靠平水相逢開加速器玩
布魯士勁喎
記得當年我副deck係忍者手裏劍L,夾到好多勁既L晶片
我係exe2開始gba玩
主要係睇漫畫
有冇得熄左佢
即刻有啲唔想買
漫畫無逢接軌咁多代都好睇

最後洛克人同科魯迪救世界
已買switch數位版 聽晚12點開動
有冇得黑邊
真係神作,我新舊版漫畫都有買齊
係有少少商業位做得唔好
例如化身模式吹太大
要強行弱化果度有少少唔高興
主要係要賣靈魂同步
但搞到啊洛好似冇人同佢同步就好弱咁
仲有裡之王都係
明顯因為game出唔到佢就cut佢劇情
(製作組講過好想出裡之王,奈何gba帶唔夠位)
做得最好嘅位置我覺得係最後獸化嗰一度
啊洛同科仔都係源始版本,冇搞埋啲乜嘢戇鳩獸化靈魂同步
我都好想搵翻漫畫睇
Btw𥚃之王係咪釋娜頓?
yup
雖然官方冇明確,決定佢嘅性別
不過漫畫版基本上都寫到佢係女
原本設定係想做一個同科魯迪完全相反嘅角色
用光明同神聖來做主題
其實製作組好易估
佢哋最偏心落重本姐嘅角色
全部都係用音樂來命名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞