洛克人EXE合集討論(2) 2023年4月14發售!!!

1001 回覆
38 Like 2 Dislike
我同我細佬去打比賽, 第一場就抽到兄弟對決
意思係有新活動拎定繼承返gba個時晶片?
好懷念
Exe 1有得搵佢抽晶片
用save load大法抽過正嘢
from google translate

[Delivery chip]
GBA chips from the first EXE to 6 that were distributed at events at that time can be used in "Rockman EXE Advanced Collection".
You can load it from the "Rockman" item on the sub screen during the game.
仲點會keep到個 gba save呀
咩呀 你理解錯咗

佢係話可以喺個sub screen直接load入去
隻game直接比晒你㗎啦 無額外嘢要搞
係唔知有冇爆機lock,如果第1關就有都幾on9
得stream deck同ps4
steam版係咪預多掛狗
但ps又唔覺得有人玩
買部switch黎玩
有返當年味道
唔會有新劇情啦
明顯今次係炒冷飯,公仔都唔會改
除非好收得,唔係都唔會出EXE7
前幾日youtube突然既到3ds有隻exe + 流星洛克人, 好似叫流星行動?
完全唔知出左集咁既野
但係又冇包落collection到
冇玩過
好懷念
睇住個系統一路進化
形態轉換 靈魂同步 Cross 獸化
細個唔識日文,睇唔明劇情
個陣仲以為好快會有exe7
見好就收
雖然好想繼續出
其實咪即係EXE1
只係多左少少流星嘅劇情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞