洛克人EXE合集討論(2) 2023年4月14發售!!!

1001 回覆
38 Like 2 Dislike
官網介紹埋又幾好
乜game版完美同步mode係叫彩斗型態
以前淨係有睇快樂龍漫畫, game日文又唔明, 原來咁早已經有提彩斗
洛克人exe2

彩斗型態的能力涵蓋了所有其他四種型態的能力,包含氣力型態的洛克飛彈威力加倍及超級裝甲、兄弟型態的Mega資料夾3、盾型態的初始防護罩、使用←+B指令可以使用的盾,而其中來自改裝型態的改裝2更被大幅強化成改裝5。氣力型態連射能力會降到最低的缺點同樣存在於彩斗型態,而且裝備彩斗型態時體力上限會降為原本的一半。

彩斗型態是只有在全破遊戲之後才能發現的隱藏型態,在戰勝過遊戲中所有的V3網路領航員(包含隱藏頭目法老王人.exe、膠化汽油人.exe、行星人.exe,但不包含只有SP的佛魯迪.exe)之後的下一次型態轉換就會發現彩斗型態。在一個遊戲存檔當中只會發現一次彩斗型態。

和秋原町的公園靠校門角落的女孩交談可以知道自己曾經打敗過哪些V3網路領航員,但與她交談並不包含在轉換成彩斗型態的條件中。
好想搵返成套快樂龍exe睇
集集都提一次洛克人係彩斗嫁啦
原來exe2就有
細個打完科魯迪就唔識點入裏關
exe2 個陣英文叫 hub style,日文叫saito style,直譯已經係彩斗。完美同步應該反而係非官方叫法
就算係exe3個個終極改裝件都係叫hub batch
switch實體版洛克人希望一出果陣唔會比人炒
買download 版都係350左右
想儲盒
買唔到先數位
買下載牌喇,唔好買實體版畀錢狗源賺
知道邊啲晶片好用就會易玩好多,例如曲棍球晶片,傷害高又易出完全同步。之後再用疊攻火神炮/曲棍球/影帶人SP晶片就可以打贏SP BOSS攞S級
一集EXE都未玩過,呢類屈機晶片唔睇攻略會唔會好易MISS
彩斗型態 (Saito Style) 快樂龍嗰陣譯咗做化身模式

但從EXE4開始的確有完全同步呢樣野
即係心之視窗會變成咁樣
我要立即玩到洛克人EXE合集!!!!!!!!!
仲有成個星期
你扑暈自己一星期
寧願唔睇
真係,冇哂記憶唔知以前玩成點
今次唔睇攻略玩
有冇巴打想exe5 開個號 只係玩
黑暗閃電 同 黑暗隱身
前面就只用buster mode 速過關
拎完果兩張狂用入惡狀態 就去pvp同人挑機
速上omega
呢套唔係好耐之前啦咩?
真,要儲盒寧願直接買日版運返黎
想知呢隻係好似pokemon咁揀一次語言定點
adb對adb咪會變成鬥快中一炮

一齊1血開局,我打中你,你變黑化15秒,咁我再中電球而變黑化時,就後你一兩秒先變回原形
咁可以裝個幾十血插件
陰下對面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞