洛克人EXE合集討論(2) 2023年4月14發售!!!

1001 回覆
38 Like 2 Dislike
哇...........
以前求老母買快樂龍睇既回憶出晒黎
真係喊撚左
今次GAPCOM真係用盡奶力宣傳
好少見會咁揼本
唔差在出埋exe7
btw 其實官網嗰度已經有中文版 https://www.capcom-games.com/megaman/exe/zh-hant/comics/
咁疊埋心水買Zelda
仲有半個月
去日本掃一套
時間岩岩好玩完exe就玩zedla
快爆一集要幾耐
好期待
一直都等緊呢隻game 出
希望佢個戰鬥系統,做得好
可以Online同啲friend對打
如果佢出洛克人版
真係有心,想換機
我反而擔心自己冇心機收集全sp晶片(頂級)

sp boss 要10秒內秒,三週目最終boss,仲有好撚型嘅佛魯迪。我而家冇信心打贏佢哋,我真係老咗
如果今次賣得好,capcom係唔係會比EXE重生

其實我都好想見到X,Z,ZX有後續,但市場反應一切
我覺得現在呢個時代整遊戲係貴精不貴多既時代
想隻遊戲有翻咁上下水準 真係無得好似以前咁一年一隻game
所以以前開左咁多分支(X Z ZX)都無元祖咁好賣 (又無咁多心力整咁多分支遊戲)佢地會放棄都唔定

但我覺得EXE 呢個系列咁唔同主系列 應該可以繼續
利申有steam deck同switch,諗緊買steam定switch好
我會揀switch
我都係有 Switch OLED 同 Steam Deck,但係我訂咗 Switch 版
如果我訂 Steam 版,可以喺 Steam Deck 同電腦用 LG C2 42 大 mon 玩
雖然 Switch 都可以駁電視,但係硬係覺得畫質會差過 Steam Deck
以前玩gba 都要試好多次 + 抽到靚卡
衣家用ps5 / switch 望住電視玩應該再難d
但我驚steam版玩對戰外掛會多到嘔
之前搵過想睇返
好似無晒片源

冇字幕
點解Capcom 可以炒冷飯炒得咁犀利
每次都好想課

逆轉、Mon hun 、biohazard ,而家又有exe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞