洛克人EXE合集討論(2) 2023年4月14發售!!!

1001 回覆
38 Like 2 Dislike
大家買switch定ps版?
Switch
出去一路飲茶一路玩
呢類驚應該switch同ps5 performance無分別啦?
遲D肯定會有人入黎問 Switch 會唔會疾機?

不過我都唔知佢會係30FPS 定 60FPS
咁點解要兩部gba?
好撚緊火
啲畫質好似無咩改過 同gba 差唔多 gba都唔會 switch應該都唔會掛
連機邊個多人玩

因為老任當年
天才設計個讀卡器要用埋game卡帶位先用到
咪要用兩部機 再用連機線駁
畫質無咩改仲驚
只要畫質望落去唔係一格格我都會狗沖
我以前淨係玩咗1同2

今次應該都會由1開始慢慢玩返

我見3456都好似Pokémon 咁有兩個版本
我想問主要有冇咩唔同
或者應該要點揀邊個版本

如果太重覆唔想玩哂兩個版本
晶片 NPC 唔同
基本上表關真係無野難
但裡關即刻難左一個層次
歷代既科魯迪 仲有升級版既final boss
456 主要係睇靈魂同步 你想玩邊種 先決定
因為某些屬性deck 要用某隻靈魂先勁

5係咁多隻雙版本最大分別果隻
主線流程大致一樣 不過每章隊友NPC對話細節會好唔同
加埋個解放任務 用的隊友NPC技能都唔同
3就分別最細 記得個陣黑版係後出
分別只係幾張晶片 支線boss有唔同
同某一個形態轉換有變
果陣買邊個版本心大心細仲難揀過pokemon
起碼pokemon仲有得交換,exe揀左果個版本啲同步形態同隊友跟一世 用落先發現唔順手就真係中伏
我都淨係玩過 3、4、5、6 同埋 1 嘅 DS 重製
2 係完全冇玩過
洛克人EXE(GBA)
洛克人EXE2(GBA)
洛克人EXE3(GBA)

洛克人EXE WS(WS)
洛克人EXE 資料傳輸(NGC)
洛克人EXE3 Black(GBA)
洛克人EXE戰鬥晶片GP(GBA)/N1大賽(WS)
洛克人EXE4 紅太陽/藍月亮(GBA)
洛克人EXE4.5(GBA)
洛克人EXE5 布魯士隊(GBA)
洛克人EXE5 卡尼爾隊(GBA)

洛克人EXE5 DS(NDS)
洛克人EXE6 電腦獸法魯扎/電腦獸古尼加(GBA)
4.5 其實好特別 可惜要裝多舊野先玩到
https://twitter.com/ROCKMAN_UNITY/status/1634796396728717313

D、C、B、A、S、S++、Ω(Omega)

咁如果有時間嘅話5會玩哂兩邊
exe3 動物園,沒攻略會卡死
4.5 等佢出課金手機驚
上utube 睇人點秒D 裡boss 都幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞